ANNONS

"DET DÄR KOMMER DU INTE KUNNA GÖRA SEN – PASSA PÅ NU"

/
louisejohannesson_lofsdalen


Jag förstår att alla har olika förutsättningar men när jag väntade barn så målades bilden av barn upp som att ALLT KUL TAR SLUT. Meterlånga listor med saker jag inte kommer kunna fortsätta göra.
Men hör här:Andras sanning är inte min, eller nödvändigtvis din. Jag hoppas ingen låter sig stoppas eller skrämmas av någon annans upplevelser, förutsättningar (eller tålamod) om man själv tex drömmer om att behålla så stora dela av sina passioner och hobbies som möjligt. Alt hitta nya?

//Du som redan nu stör dig på vad du läser, klicka vidare. Detta är för att inspirera de som vill bli inspirerade//

louisejohannesson_lofsdalen
louisejohannesson_lofsdalen


STÄNDIGT OMSTÄNDIGT
Det är lite annorlunda och ibland lite mer omständigt. Mer packning, mindre tid för en själv, stökigare middagar osv. Men att få uppleva allt vi får uppleva tillsammans med Ralph gör det värt varenda del av ”omständigt”. Saker tar lite längre tid. Vi har en till person att anpassa oss kring och resten är en liten liten kompromiss på att vi nu körde varannan dag i backen, varannan dag i kuddrummet. Eftermiddagarna är vi tillsammans, åker pulka, rullar vagn och äter middagar med vänner.
Lika väl som det finns människor som vill dela en sanning om hur himla jobbigt det är att *insert what ever* med barn. Sömnlösa nätter, stök, såriga bröst, skrik, panik och annat. Så finns det en sanning i att det heller inte måste eller är så för alla. (Ingen skugga på någon) men om jag kan inspirera någon som likt mig själv blivit vettskrämd av alla baksidor med barn så är jag glad. Jag vill visa att det går, att det är kul och att det är värt det.

louisejohannesson_lofsdalen
louisejohannesson_lofsdalen

louisejohannesson_lofsdalen

”DU HAR EN LÄTT BEBIS”
Ralph är delvis ”lätt” för att vi sedan start lärt honom att vara social och sova på konstiga ställen. Han äter bra, är nöjd. Vi är inte inrutade i massa rutiner som ställs på sin spets så fort vi lämnar hemmaplan. Jag ser inte ett problem i det omständiga – det kräver bara lite mer planering.

Och tålamod. (Jag brukade ha världens sämsta sådant) Det handlar inte BARA om man har en LÄTT bebis eller inte. Tycker ändå att det är värt att lufta det även om det är på risk av lite sura miner. Kanske lite mindset och livsfilosofi. Helt individuellt. I slutändan hoppas jag man gör det som känns bra. Syftet med detta inlägg att att inspirera de som vill bli inspirerade. Att visa att det inte bara handlar om allt man måste sluta med och prioritera bort.
Alla kommentarer som börjar med ”Vänta du bara till…” undanbedes. Jag behöver inte era varningar utan kommer med all säkerhet komma på det själv… EFTER att jag gett det liv jag vill leva med min familj, ett försök. Min tid kommer. Säkert. Större barn, större problem. I´ve heard it all.

louisejohannesson_lofsdalen
louisejohannesson_lofsdalen


RESA MED BEBIS TILL FJÄLLEN
7h bil upp till Lofsdalen (var av 3 timmar va babblarna) och en vecka med snö, frostiga minusgrader, nyårsfirande med vänner, långa sittningar och kompromissen med varannan förmiddag i backen, varannan dag i kuddrummet på hotellet. (Pros: Man kan dela på ett liftkort?) Det vi inte får maxa från pre-kid-livet, ryms av så otroligt mycket annat: som att åka pulka med Ralph eller se honom stappla sig fram på sina första steg i underställ.
Slutligen vill jag tacka för alla fina DMs jag får av er som blir glada och peppade på att vi kör på bäst vi kan och att det får några av er att våga testa lite mer. Att vara förälder är ett test på många sätt. Men framförallt är det en belöning. Jag kan nu uppleva allt igen, genom Ralph. Bara en sån sak. Säger jag någonstans här att jag inte får meltdowns och vill gråta? Nej, men det har heller inget med min geografiska position att göra. Kommer liksom ändå.

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@louilouie
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00