ANNONS

FOOD GUIDE BALEAL – 8 STÄLLEN DU INTE VILL MISSA

/
png_20220511_102143_0000

Kan inte vara två veckor i Baleal utan att ha skrivit ihop mina bästa mat-tips. Ni vet redan att mat är 80% av nöjet så givetvis ska ni få alla mina pärlor och must-dos! 

Baleal är inte stort och om man inte bor eller säsonger här så kanske man har max 1-2 veckor semester. Dessa tips är absolut några ni ska se till att beta av under er vistelse.Besök tex inte restaurangerna vi stranden om du vill ha någon annat är typ öl i riktigt fin sunset. Maten äter du någon på något av följande:

Taberna do Ganhão – Älskar tips som kommer med exakt vad man ska välja. Dvs Chop Tuna Orange och Champagne Shrimps. Jag upprepar mig Chop Tuna Orange och Champagne Shrimps. Kör in en side med ris så har ni 2 luncher där. Hit gick vi flera gånger men går inte att boka bord. ÄLSKAR!

IMG_20220428_094725_068- 1

Surfers Lodge Peniche- Fräsch, god mat. Snyggt ställe. Rustikt möter nya Bali? Kan rekommendera ett glas i eftermiddagssolen trots att det ligger vid vägen. En middag med något av följande: Smoked Butter Broccoli, Pasta Vongole, Ankan, Tonfisken! Garlic Shrimps…Rabbit. (Vi va där några gånger med grupperna och hann mer eller mindre testa hela menyn.) På rooftoppen finns en pool!

Sushi Fish – Ser inte mycket ut för världen men vi bodde mitt över gatan och fick tipset om att köpa med deras sushi hem eller ut på stranden under solnedgång. Så det gjorde vi! Små bitar för en bortskämd stockholmare, men väldigt gott!

IMG_20220511_100435_486

Hangfive – En secondhandbutik som också är en bar. Ibland med liveband och DJs men framförallt med den godaste Guaccemolen jag ätit. Här dricker man öl, sitter i nån gammal manchestersoffa eller på filtar utanför. Surfbrädor, lite inredning, mönstrade tunikor och bra vibe.

Selina – För Margaritas, texmex och liveband. Hann absolut inte hänga där så mycket som vi hade velat. Fanns för många härliga ställen att hänga på helt enkelt. Känslan va back to backpacking. Ville vara 20 och göra om det igen.

Cantina Farrel – Jag hann aldrig testa detta men hit ska man gå för en riktigt bra pasta. Lika bra att jag skriver upp den med.

IMG_20220511_100435_687

Kirana – Vegisar se hit! Här snackar vi fräsch lunch. Vegis eller inte. Ingen ogillar en bra Avo-toast, en matig sallad eller en homemade lemonade. Visst? Acai bowl, smothies, pannkakor you name it Mums! Brunchen va toppen!

Funky Donkey – Tydligen ”Stans bästa pizza”. Jag har inte hunnit jämföra alla men är beredd på att tro på det ryktet. Vi beställde hem till våra Surfkultur-kvällar i villan. Mina favoriter va: Bianco och pepperoni och veg Gorgonzola.

IMG_20220511_100435_764
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

VECKANS LISTA

/
IMG_20220510_144358_687

VECKANS BÄSTA Att hämta Ralph på föris. (Alltid veckans bästa). Att Louise från Milano kommer hem till mig och hänger. Kanske dricker vi vin? Att städ kommer. Att vi kör tjejhelg på Sandhamn fre-sön.

VECKANS MAT
Oh, jag har ett samarbete som innefattar mat idag. Stay tuned. Utöver det har det blivit spagetti och köttbullar från Ralphs rester samt en utebliven Fisk-BBQ från måndagens matlagningsevent på UD.

VECKANS TRÄNING
Det blev en intervall-5a på bandet och sen blev jag sjuk och fick avboka allt. Blir kanske en promenad i helgen. Va bra.

VECKANS FUNDERING
PMS och riktigt mycket grubbel och ifrågasättningar. Som alltid. Livskrisen. Dagar jag bara behöver dra mig tillbaka och ladda om. Släng på en förkylning på det så har vi en bra kombo.

VECKANS TIPS
Har ni sett Selling Sunset? Riktigt bra skräpTV och S5 är GAH! Grät på sista avsnittet och skrek på Reunion. När vi ändå är inne på TV så följer man ju även GVFÖ och Robinson.

VECKANS SÄMSTA
Att Ralph ska åka med Alex till Kroatien och jag kommer sakna ihjäl mig. Aj! (Sån waist att inte vara hemma i lägenheten när jag för en gångs skull hade haft möjligheten att vara själv tho. Haha.)

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

SPICY MANGO MAGS & MINI CEVICHISAR

/
png_20220511_105542_0000

En parad-starter med wow-känsla. Imponera på vännerna ja visst! Kräver lite förberedelse men går snabbt att servera och är väldigt uppskattat. 

Jag älskar att bli bortbjuden på middag där värden har tänk till. Såklart inget man kan säga om man själv inte är beredd att ge lite effort när det kommer till bjudningar. 😉 Det behöver inte vara svårt, men det kanske kräver lite tanke och förberedelser.

Inför den här middagen som även innehöll ett långkok på chili så började vi kvällen med Spicy Mango Mags med Alex på mixern och jag i en Ceviche serverat i krustader för enklare tilltugg. (Obs, jag älskar att bli bjuden på alla typer av middagar. Inte bara dem med tema eller fancy drinks etc)

IMG_20220511_105735_044

SPICY (FROZEN) MANGO MAGS
Hemligheten ligger i Tequilan, det skall vara Mezcal som vi lärde oss i Tulum. En rökigare Tequila som ger så mycket mer karaktär till dina Maggans. Tillsätt efter smak. Vi gillar när det är lite sting i. Där av chili. Allt nedan mixas i en mixer som tål is. Mixa efter smak, gör en dubbel sats och ha till påfyllning i glasen. Alltid uppskattat. Rimma kanten genom att dra en lime runt glaset och doppa sen i salt. Toppa men en liten kvist grönt eller sätt en minichili på kanten.

Du behöver:
250 gfryst, tärnad mango
2 mskfärskpressad limejuice
2 dlkrossad is
3 dlsockerdricka
1 mskvit sirap
Mezcal! (Peloton dela Muerte)
Salt & Chili 

IMG_20220511_100435_433

MINI CEVICHISAR
Mini Cevichisar är inget annat är en ceviche upplagd i krustader med guacca i botten samt koriander och creme fraiche på toppen. Dock med världens bästa recept på ceviche och ett perfekt upplägg för en lyxig pre-snack till fördrinken. Friskt, fräscht, krispigt och krämigt. Smakkombinationerna är några av mina favoriter och serverat till drinken är det en lovebomb i munnen.

Detta behöver du:
150 gr Salmalax
Färsk mango
Massa lime
Koriander
Hackad chili
Creme Fraiche
Krustader
0ch en hemmagjord guacca.

Såhär gör du:
En ceviche ska helst stå 2-4 timmar i kylen innan servering. Så viktigt att börja i tid. Skär laxen i små kuber. Marinera i limesaft, mango och hackad chili. Allt i småbitar för att få plats i krustaderna. Salta rör om. Släng i lite koriander, men spara även till toppingen. Vid servering fyller du botten med guacca eller bara lite mosad avokado. Lägg på en sked ceviche och toppa med crème fraîche och grönt. Gah!  Så så så  gott. Ni måste testa!

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00