ANNONS
PersonuppgifterCookies

RUNSTREAK IGEN

/

Jag har en ny runstreak. Började den 1 januari och den håller fortfarande på! Dag 20 i dag och äntligen går det att springa utan att det känns som döden.

Innan alltså, när man väl springer är det inga problem, men det ÄR så jobbigt INNAN.

Nu börjar jag känna att det är helt ok även innan.

HÄR kommer mina fantastiska tips för hur man runstreakar. Får ibland dm från folk som börjat runstreaka pga denna lista och sedan har gjort det länge. Långt efter att jag slutat själv. Ett sånt meddelande gjorde att jag började nu igen. Cirkeln är sluten. Så tack Lisa.

Så går du från runstrejk till runstreak

BYT OM. Till sportiga kläder. Det gör att du känner dig sportig.

BYT INTE OM. Det kan verka motsägelsefullt, men folk funkar olika olika dagar. Om det här extrasteget med kläder gör att du inte orkar med projektet springa i dag, då är det mycket bättre att du springer i vanliga kläder och ett par okej skor. Låtsas att du springer till tunnelbanan eller nåt om någon ser dig.

Jag får ofta feeling när jag ändå är ute. Om jag då skulle gå in och byta om skulle jag tänka FUCK THIS SHIT innan jag ens hunnit till garderoben.

DUSCHA INTE. Det här kan ju verka äckligt, men jag har rätt. Svettas man mycket – FINE. Duscha så mycket du vill. Själv svettas jag typ inget om jag springer lagom tempo, så otroligt meningslöst att då duscha. Dessutom är det corona. Kanske du inte ens kommer träffa någon. (Detta var 2021 men du kommer kanske ändå inte träffa någon) Vad är då poängen med att duscha. Jag kommer tex inte träffa någon i dag och jag kommer absolut inte duscha bara för att jag sprungit.

TVÄTTA INTE TRÄNINGSKLÄDERNA? Vad är det för hysteri om att tvätta kläderna efter varje springning? Jag är med i lite olika träningsgrupper på fb och där verkar alla tvätta kläderna efter VARJE pass. Oavsett om man svettats. Alternativt skölja upp dem. Jag fattar att det kan vara annorlunda om man springer snabbt eller svettas mycket så jag kanske ska hålla käft men om man knappt svettas eller svettas lite lagom är mitt absoluta råd att fortsätta vara äcklig. Tvätta dem när de är objektivt smutsiga eller stinker? Sluta var så ren.

TÄNK TID, INTE STRÄCKA. Här funkar man ju också olika olika dagar, men jag tycker oftast att det är lättare att veta att jag ska springa i 20 minuter, än ett visst antal kilometer.

BESTÄM KORT OBLIGATORISK TID/STRÄCKA. Till exempel att du bara ska springa i tio minuter/ 1 mile/ 1,6 km, och längre ska du bara springa om du VILL då när det gått tio minuter. OCH HÖR OCH HÄPNA! Ofta vill man det och känner sig skitduktig på överflödsminuterna. Men tio minuter räcker GOTT OCH VÄL (om det är 1,6 km för det är tydligen något slags krav)

Spring EJ när du är sjuk. Många som kör runstreak säger att man ska springa även när man är sjuk. Det är dumheter. Du får vara sjuk utan att du måste börja om från början sen. Så. Nu var det bestämt. Du borde iofs få vabba också i så fall.

Tänk på att det är mycket skönare att springa på vintern än på sommaren. Även när det är slask. Det beror iofs på att det är vidrigt att springa på sommaren.

Gör en krysslista. Den här snygga har min granne Lisa Bjärbo (författare till de OTROLIGT bra Viggo-böckerna som alla borde läsa för sina barn) gjort.

Ta med Sixten om du har en. Han behöver alltid springa.

Förlåt för hets, men hets är det enda som får MIG att vilja springa, och när jag väl kommit över jobbigtröskeln älskar jag det.

Inte riktigt där än, så denna lista är mest till mig.

3

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00