ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Visit Helsingborg

En miljon bilder från Helsingborg

/

Img 5667.jpg

Jag hade aldrig förr varit i Helsingborg. Tror jag. I alla fall inte när jag varit vid medvetande. Här kommer en rapport om typ allt jag gjorde under min weekend.

Dag 1: 

Eftersom jag åkte tåg över Göteborg blev alla trevliga när vi kom dit så jag pratade med främlingar och tog ingen bild.

Jag kom fram till det lyxigaste hotellet jag någonsin bott på förutom ett i Paris när jag intervjuade Justin Timberlake (där fick jag det sagt).

När jag checkade in på hotellet, Elite Hotel Mollberg, sa de att det är Sveriges äldsta hotell. Kontrollgooglade nu och det har förmodligen  funnits sedan 1300-talet.

Jag började med att ringa Hejhejvardag och prata om badrummet. Jag lade mig på golvet och luktade på alla bodylotions och schampon. 

Img 5445.jpg

Så här ser det ut i mörkret.

Img 5418.jpg

Sen gick jag på fotoutställning på Dunkers Kulturhus. Jag stannade kvar mycket längre än jag hade planerat eftersom jag fastnade vid en utställning om en man som var björndomptör.

Han köpte en björn två dagar innan hans fru födde deras dotter, och björnen bodde sedan med dem som en familjemedlem. De blandade ihop björnens och bebisens nappflaskor.

Om ni någonsin känner er som en märklig förälder kan ni ju tänka på att det finns folk som köper riktiga björnar till sina spädisar.

Img 5431.jpg

Sen käkade jag middag på en av hotellets restauranger Paolos. Jag visste inte om jag älskade att käka själv på restaurang, men det är ju jättebra! Man kan studera andra så mycket man vill och äta helt ostört.

Img 5449.jpg

Dag 2.

Jag gick runt i stan.

Img 5601.jpg

Och jag var på en otroligt mysig julmarknad på Fredriksdals museer och trädgårdar. Dansade kring kranen (spelemän sjöng på skånska vilket var en upplevelse) och drack glögg och provsmakade mig mätt på ostar.

Img 5498 1.jpg

Img 5472 1.jpg

Img 5489 2.jpg

Img 5480.jpg

Img 5490 1.jpg

Sen kom Linus! Det var VÄLDIGT mysigt att han kom. Det var liksom bra att jag fick egentid först och var utvilad och hann bli sällskapssjuk. Vi gick på Sophie Zelmani. Älskade den konserten. Pratade dock inte med henne om mitt ex (som jag skrev om förut).

Img 5503.jpg

Sen käkade vi på restaurang Creo, som hade SINNESSJUKT god mat. Och prisvärd. Torskryggen var den godaste någonsin.

Och hur snygg råbiff?

Img 5504.jpg

Img 5511.jpg

Dag 3.

Vi åt långlyxfrukost på hotellet.

Img 5629 1.jpg

Sen gick vi till KALLIS kallbadhus som alla måste besöka. Det här är liksom bastun. Vågorna sköljde över rutorna. Jag vet inte vad jag ska skriva för superlativ som beskriver. Sjukaste bästa stället.

Img 5578.jpg

Img 5579.jpg

NAKENBAD! 6 GRADER!

Img 5671.jpg

Sen gick vi på julkörkonsert vid Kärnan. Linus såg en kollega i kören.

Img 5595 1.jpg

Sen gick vi på en till konsert, Celtic Christmas med West of Eden!

Img 5613.jpg

Och en till lyxmiddag på Sillen och Makrillen vid havet.

Img 5620 1.jpg

LYXERNAS LYX! Åk på weekend i Helsingborg nu. Jag rekommenderar intensivt.

3
53

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00