ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Hållbara presenter

Otroligt bra presenttips till barnkalas

/
Img 9521.jpg

Jag blev väldigt glad när Hållbara presenter ville göra ett samarbete. De jobbar nämligen med att minska klimatpåverkan genom att ge tips på vad man kan ge bort i present i stället för saker som inte kommer till användning. Ni vet alla plastsaker man panikköper en timme innan ett kalas. Man är ju inte sitt mest klimatmedvetna under stress 🙋🏻. För att inte tala om innan jul och födelsedagar.

Som ni vet ÄLSKAR jag loppisar, bakluckeloppisar och secondhandaffärer. Ibland hittar man typ 9 par barnjeans för 20 kronor styck. (Då vet man att de kommer från barn som är lugna. Använda jeans som inte är söndertrasade?).

Man kanske inte vill ge bort jeans (fast varför inte egentligen, jag skulle då bli glad om mina barn fick det i present.)

MEN.

Mitt bästa kalaspresent-tips är UTKLÄDNINGSKLÄDER. Det finns ofta random peruker, sjuka kläder och saker på loppisar, secondhandaffärer och. Jag brukar köpa på mig när jag ser, till vår enorma utklädningslåda.

Har aldrig gett bort det i present men just det var ett av tipsen på sidan.

En låda med utklädningskläder och smycken! HUUUUUR glad skulle jag blivit om jag fick det som barn. Jag vill ge mitt sjuåriga jag.

Mitt tips: Ha en presentlåda hemma, för framtida behov. Gå in på seconhandbutiker och loppisar, köp något som du tror kommer bli en bra present till någon, och ta från lådan i stället för att få panik.

På Hållbara presenter kan du också få  en massa tips på saker du kan ge bort till vuxna. Gå bort-presenter, bröllopspresenter, studentpresenter och så vidare.

Så här skriver de: ”En hållbar present är något man behöver, vill ha och kan använda. En hållbar present är också något som inte belastar miljön och klimatet negativt. Låter det svårt? Inte alls! Här får du all inspiration du behöver för att ge bort omtanke – till dina nära och till vår jord. Börja med att säga nej till onödig grej.”

Vilket är ditt bästa hållbara presenttips?

OCH: Vad är det MINST hållbara du fått?

Img 9483.jpg
1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00