ANNONS

Det viktigaste som finns när det vidrigaste händer

/

sponsorskylt_ronaldmcdonaldhus

Linus bror Joel dog i leukemi när han var nio år. Och trots att jag aldrig träffat honom kan jag inte prata om honom utan att typ bryta ihop. Så var det inte innan jag fick Sixten och Harry. Men nu känns Joel mer nära släkt och var en liten pojke som var som mina pojkar.

Jag hade ingen aning om att det skulle kunna finnas något som var vidrigt med att få barn, men insikten om att de kan tas ifrån en igen är ju det.

Jag tänker ofta på hur det var för deras mamma (som tyvärr inte heller längre är i livet). Jag kan ju inte komma i närheten av att förstå hur det är att ha ett svårt sjukt barn, och blir ändå förstörd. Hur är det då inte för alla mammor och pappor och syskon som drabbas på riktigt.

När Joel blev sjuk bodde hans familj i samma stad som han fick behandlingar i, men det är det ju inte alla som gör. Och jag har hört många gånger om hur viktigt det var att få vara TILLSAMMANS.

Ronald McDonald Barnfond är en fristående ideell stiftelse som vill göra livet lättare för svårt sjuka barn och deras familjer när barnen går igenom behandlingar vid universitetssjukhusen. Familjerna erbjuds plats på Ronald McDonald Hus, som ligger nära sjukhusen.

Ingen vård finns i husen, men det är en möjlighet att få bo tillsammans som familj när man hamnar i livskrisen det innebär när ett barn blir sjukt. På sjukhusen får ofta bara en förälder övernatta, men på Ronald McDonald kan hela familjen bo i. Rummen är inredda som ett vanligt hem och är nära behandlingarna som kan vara väldigt långvariga, på sjukhuset.

En bekant har bott på ett av husen med sin familj och har berättat att alla är som en familj, att det alltid finns någon att prata med som är i samma situation, och att det är helt otroliga eldsjälsvolontärer som arbetar vid husen.

McDonald’s har nu kampanjen McHappy Days. 1 krona från varje Happy Meal och per varm dryck går till Ronald McDonald Barnfond, och på restaurangerna finns insamlingsbössor. Tagga gärna #familjesupporter, #ronaldmcdonaldhus och #donken i dina sociala medier.

Se den här filmen!

Här är några hälsningar från familjer som har bott på husen:

donken5

donken1

donken2

donken3

donken4

Läs mer på Ronaldmcdonaldhus.se

7
12

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och mamas regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00