ANNONS

Bra parentlifehack

/

sponsorskylt (1)_Kavli
Kraeftsoppa-Big-3334-2

Det bästa jag vet är att laga mat (okej så här långt stämmer inte meningen, så fortsätt läsa) med någon specialingrediens som gör att folk säger ”OJ vad gott, VAD har du i det här, KAN inte sätta fingret på det.” Och man ba ÄH det är min gamla vanliga special bara.

Första gången det hände var när jag och mina kompis gjorde någon köttgryta. Vi hittade ingen buljong, så vi tog Coca-cola i stället. SUCCÈ, och ingen fattade ett skit. Vilka underbarn!

Mitt bästa tips nu är att använda mjukost i maten. INGEN fattar vad det är som gör allt så krämigt och underbart.

Här är Kavlis kräftsoppa. Inte ens Linus fattade vad det var i trots att halva vårt kylskåp består av mjukost. Viktigt: Häll i lite vitt vin och låt koka med, toppa med massa kräftstjärtar och dill, och salta efter behag.

Ingredienser 3 portioner:

400 g Kavli Kräftost
2 dl crème frâiche
3-4 morötter
1 msk smör
2 msk vetemjöl
1 hönsbuljongtärning
1 liter vatten

Gör så här:

Skala och riv morötterna, bryn dem i smör i en kastrull. Strö över mjöl, häll i vatten och buljong. Koka i 5 minuter. Blanda ner kräftosten och crème frâiche. Låt det koka upp igen. Salta och peppra. Servera tillsammans med bröd.

1
7

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och mamas regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00