ANNONS

Relationen på semester – före vs. efter barn

/

Processed with VSCOcam with m5 preset

Jag har alltid sagt att det nyttigaste man kan göra för relationen är att resa tillsammans. Eller ja. Jag sa det innan jag fick barn. Jag har funderat lite på hur semesterrelationen förändras när man har fått barn. Alla exempel är autentiska från livet innan vs efter barn.

1. Resmål

Före barn: Vi stannar max två dygn på samma ställe, vi vill åka runt och se så många olika platser som möjligt som vi kan minnas tillsammans sedan.

Efter: Vi åker någonstans där ALLT finns inom samma område. All-inclusive. SÅ onödigt och energikrävande att se något nytt.

2. Packningen

Före barn: Vi behöver inte mycket mer än varandras hud, vi kommer ändå mest att vara typ nakna. Bikini, flipflops och pass, resten ordnar sig alltid. Räcker LÄTT med handbagage, vilka galningar checkar in en RESVÄSKA när de ska softa på semester?

Efter: Fyra resväskor med det nödvändigaste. Alltså kläder, hinkar, spadar, armpuffar, cyklar, hjälmar, vagnar, de näst viktigaste leksakerna. Och handbagage med ipads och de allra viktigaste leksakerna.

3. Läsgemenskapen

Före barn: SÅ mysigt att läsa tillsammans i hängmattan, vi börjar med fem pockets var.

Efter: Vi tar med en pocket som vi kan dela på. Vi kommer ändå aldrig läsa samtidigt.

4. Misstagskonsekvens

Före barn: Älsklingen har visst glömt passet, stackarn är tvungen att åka tillbaka och hämta det. Hinner han inte med flyget får han ta nästa. Jag kan hitta hotell och den perfekta stranden och hälsa honom välkommen med en fin middag på någon härlig utsiktsplats.

Efter: Maken glömde som vanligt mobilen och åkte tillbaka, nu måste jag alltså själv ta vårt berg av packning med 9 units och två konstant kutande barn hela bussresan och till incheckningen, med ett YTTERST skrämmande hot om att ta hela flygresan med allt vad det innebär SJÄLV. Existerar det ens ett någorlunda lagligt straff?

5. Allvarligaste semesterbråket

Före barn: Varför flörtade du med hon i affären?

Efter: Varför glömde du barnet i affären?

6. Sexlivet

Före barn: Ojoj, nu har vi legat varje dag i en månad. Det blir ju så när det är semester och varmt.
Efter: Det var ju en månad sedan, vi kanske hinner nu lite under täcket när barnen leker så bra själva i ett annat rum. Så där ja, bra, OJ HEJ HARRY, slår storebror dig i huvudet med pärlplattan? Okej mamma kommer. Nej det sista sa jag inte till dig älskling, ligg kvar där.

7. Gemensamma sportaktiviteter

Före barn: Vi joggar på stranden tillsammans i solnedgången, så avstressande.

Efter: Vi kutar på stranden! Efter varsitt barn, åt olika håll, visserligen. Men vi hinner kanske med en snabb puss när vi byter barn om en stund.

8. Ångestnivå i poolen

Före barn: ”Om vi skulle gå och ta oss en drink? Äh, så psykiskt påfrestande att gå upp ur vattnet”.

Efter: ”Nu var han under vattnet i en sekund, tänk om jag skulle glömma bort att titta eller inte hinna fram, hur många inblåsningar gör man när man gör hjärt-lungräddning på barn, vad är numret till ambulans här?”

9.Middagssamtal

Före barn: SÅ intressant med kulturen här, och visste du att man kan få 30 års fängelse om man förolämpar kungen? Jag ska berätta vad som hände den personen…

Efter: Kan jag säga det jag vill säga på mindre än sju sekunder? Annars kan jag lika gärna strunta i det.

10. Det mest fantastiska som händer på semestern

Före barn: Jätterolig fest på stranden med massa gemensamma kompisar och mycket hångel.

Efter: Båda barnen leker MED varandra! HUUUUR SJUUUKT?! De skvätte vatten och skrattade? DE ÄR MIRAKEL!

Tidigare publicerad i tidningen mama.

20140220-004029

IMG_2765

Några av väskorna.

img_6195.jpg

IMG_9971

3
29

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00