ANNONS

Dagens fråga: Amning under graviditet

/

Fråga: Jag har en fråga av ren nyfikenhet, den kanske är för privat så jag tar inte illa upp om du inte svarar.. 🙂 Jag har en liten tjej på drygt ett år som jag fortfarande ammar, och nu har jag precis fått veta att jag väntar en till! 🙂 Hur länge ammade du Sixten? Och om du fortfarande ammade när du var gravid hur funkade det? (Tänker om du var tvungen att äta sjukt mycket eller nåt..?)

HEJ! Inte alls privat!! Inte vad jag är medveten om i alla fall.
Sixten var precis ett år när jag blev gravid med Harry, och min plan var att fortsätta amma Sixten. Drömde om tandemamning (när man ammar båda) (jag vet, väldigt naivt och romantiserande). När jag var i vecka 17 ungefär förändrades dock mjölken. Jag visste att det skulle börja produceras råmjölk men jag blev typ chockad över hur stor skillnaden var och hur snabbt den förändrades.
Ännu mer chockad blev Sixten. Minns ett tillfälle då han tittade upp på mig och garvade, för mjölken var så konstig. Han var inte intresserad av den skumma gula trögflytande vätskan. Skulle inte jag heller varit. 
Dessutom var jag lite nojig efter att jag läst att livmodern kan få sammandragningar vid amning under graviditet. Det ska inte ske förrän i vecka 37 men eftersom Sixten inte var eager på att fortsätta slutade vi i alla fall. Jag tyckte dock att det var lite synd. Sixten var så vild och det var enda stunden han var stilla på hela dagen.
Men det behöver inte bli så att mjölken förändras så mycket, och det är tydligen vanligt att barnen fortsätter att gilla den även om den ändras. 
Minns inte att jag behövde äta extra och mådde inte illa, det är ju jobbigare om man gör det. För mig funkade det bra och var därför praktiskt och mysigt (till v 17 då) men så är det ju verkligen inte för alla och man ska ju bara göra det om det är gött och så vidare..
Här är ett utförligt blogginlägg jag minns att jag tyckte var läsvärt. Lycka till!

Apropå amning. Harry är 14 månader nu och folk börjar ha åsikter om att jag ammar honom. ”För vems skull gör du det egentligen? VARFÖR gör du det? Är det inte lite koooonstigt? VAAAAA?”

ÖH. Vi tycker det är GÖTT. 
Sixten och jag dåförtiden:
16
4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och mamas regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00