ANNONS

Dagens fråga

/

Svar: Jag säger Bäsen, för det är vad Sixten kallar honom.

Sixten bestämmer ganska mycket överhuvudtaget. Han har börjat prata tvåordsmeningar, och jag glädjetjuter varje gång för det är så gulligt. Och lyder, framför allt. KAN inte säga nej när han säger sin vanligaste kombination Bäsen soffan. 

(Han vill alltid att jag lägger bort Bäsen för att tex spela bättre fotboll). (Sen smyyyger jag till Bäsen och gullar lite när Six inte ser, om det är mitt i en viktig match.) (Nu förstår jag vad folk menar med att det är svårt att få ihop logistiken med två barn. Man måste liksom sparka ut bollen i köket så att storebror går dit, så att man kan tillgodose småsyskonets grundläggande behov av närhet).

Sixtens näst vanligaste kombination är Bäsen pruttar.

Är pruppa ett utdött ord? När jag var barn hette det bara pruppa, först på lekis hörde jag det coolare prutta men det vågade jag inte säga för jag visste inte om jag var tillräckligt tuff. Samma med titta/kolla. Ordet kolla uppmärksammade jag första gången i min kusins garage, höll på att dö cooldöden. Eller kolldöden eller vad man ska säga.

33
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och mamas regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00