ANNONS

Knapp-knepet istället för amningsinlägg

Men jag har ju helt glömt bort att berätta om ett sånt kanontips jag fick av en jag känner. Vi kan kalla henne Sara, för det är det hon heter.

Jag klagade på amningsinlägg och då berättade hon att hon sen sitt första barn aldrig använder amningsinlägg. Och hon ammar sin tredje bebis nu!

Jag såg framför mig mjölksprut och kladdiga tröjor men hon ba ”Nej nej Julia. Jag har ett knep…”

Och håll i er för nu ska ni också få höra Saras knep!

Först en liten god hederlig amningsbild för att göra er redo bara!

Skiss21

Foto: Hannah Hedin

Ok så här gör ni:

Börja amma ena bröstet. Och när ni känner att mjölken börjar rinna till trycker ni på bröstvårtan på det bröst som inte ammas. Alltså tryck som en knapp typ. Håll där tills känslan att det ~rinner till~ slutat.

Sen gör ni så varje gång ni känner att mjölken rinner till och voila, amningsinlägg behövs icke.

Vill tillägga att jag fortfarande använder inlägg men om jag glömt, tappat bort eller har slut använder jag Saras knapp-knep.

Kan ni inte testa nu så får jag och Sara veta om det funkar för fler än för oss två? ÅH GU SÅ SPÄNNANDE DET HÄR BLEV!

Bröstvårtan som en knapp! Bröstvårtan som en knapp! Sen feedback i kommentarsfältet tack.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Kopparspiralens väg in

Så i lördags opererade jag in en kopparspiral. Så mycket jobb för sån liten men samtidigt stor grej.

Jag, Patrik och Maj-Lis kom fram till Nacka sjukhus 10.15. Jag satt utanför på en bänk och ammade Maj-Lis, kramade Maj-Lis, pussade Maj-Lis, sa att jag älskar henne råråråråråråråmycket, så att hon skulle veta det, ifall något skulle hända mig. Ja. I know. ~drama queen~.

IMG_20210508_102624

När klockan närmade sig 11 pussade jag Patrik hejdå, grät en skvätt i hans famn och gick mot operationsavdelningen.

Funderade mycket på varför jag gör det här… Så märkligt. Sövas ner för att få en spiral för att inte bli gravid och jag kan ej bestämma mig om det är kvinnofrigörelse eller patriarkatets skit. Så sånt gick jag och grubblade över samtidigt som jag följde ett rosa streck på marken.

IMG_20210508_124754

Kom fram. Sa ”hej hej” till hon i receptionen. Kan jag få se din legitimation sa hon och jag sa ”ojdå”. För det hade jag glömt hemma. Då blev hon lite sur. Så klart. Det kan jag verkligen förstå. Hon vill göra sitt jobb och Ms ”äsch-he-löser-sig” glider in helt tomhänt.

– Jag ska höra med doktorn, men du MÅSTE ha legitimation, sa hon barskt och jag nickade och sa ”absolut absolut, jag förstår att det här inte var bra” och gick och satte mig i skamvrån.

IMG_20210508_111105

Mm fy. Varför är det så OERHÖRT obehagligt att bli utskälld av en annan vuxen? Jaja. Jag satt där och hörde hur de pratade om mig bakom en stängd dörr.

– Nää hon har INGET som kan legitimera henne….

– Jag vet. Otroligt. Så dumt!

– Ja, alltså. Jag vet inte hur vi ska göra nu…

– Nä. Inte ett enda id-kort….

– HA HA HA HUR TÄNKTE ÄRTHJÄRNAN?!

Nä okej, det sista sa dom inte, men det kändes som så.

Sen kom hon ut ur rummet och bad mig logga in med bank-id. Vilket jag var snabb som en kobra att göra. Jag var så otroligt inställsam med sänkt blick. Men Bank-id räckte inte.

– Nä vet du vad. Vi MÅSTE se att du är du, sa hon och då fick jag plötsligt en snilleblixt!

Jag hade ju mejlat en bild på mitt och Patriks körkort till en kvinna på Stockholms stad när Maj-Lis var nyfödd för att bekräfta att vi var hennes föräldrar.

Letade upp mejlet, visade bilden på mitt körkort, drog ett skämt om att ”det där är en bild innan barn så jag ser lite fräschare ut hahahaha *nervösskratt*”. 

– Perfekt, det där funkar, sa hon och jag var i mål.

Phew. Klockan hade hunnit bli 11.30 nu och det positiva med detta lilla id-drama var att jag ej tänkt på hur det går för Patrik och Maj-Lis.

Så nu när det där var löst hade jag all tid att tänka på om hon sov, var vaken eller skrek efter mina bröst.

Klockan blev 11.40 och än hade ingen kallat in mig. 50 minuter sen jag lämnade Maj-Lis och det kan hända mycket på 50 minuter! Stress. Försökte tänka att hon inte dör av att skrika efter mig och mat men… Ändå.

11.45: Stress.

11.50: Går fram till min kära vän Receptionisten, som jag ju ej hade råbra start med, och frågar försiktigt om hon kan säga när jag får opereras pga har barn som ej tar flaska bla bla bla.

– Kan inte säga exakt tid, svarar hon kort och jag nickar och går och sätter mig igen.

11.55: Smsar Patrik. Han svarar att Maj-Lis i alla fall sover fortfarande.

12.00: Stress. Hunger.

12.05: Tänker på vilken burgare jag ska välja på Max sen…

12.10: Crispy No chicken eller Halloumiburgare?

12.12: Halloumi…

12.14: Blir inkallad!

Får svida om till sjukhus-stass och ursäkta mig, men är jag typ som snyggast i denna outfit? Gör mig tydligen som bäst utan hår och mun! Spännande…

IMG_20210508_121100

PAUS. Herregud läser ni fortfarande? Jag ska snabba på. Slut på paus.

Fick äntligen träffa gynekologen och hon var LJUVLIG. Jag nämnde lite försynt att jag var stressad över min bebis som ej tar flaska och säkert redan gråter över mig och då flög hon upp och halvskrek:

– JAG FÖRSTÅR DIG RAKT AV! Har också haft bebisar som ratar flaska. Följ med, följ med, nu löser vi det här så snabbt vi kan!

Och då blev jag tårögd för det är så himla fint att möta någon som förstår, kontra motsatsen.

Jag la mig på gynstolen och hasade ner rumpan och fick då veta att jag fortfarande hade trosorna på mig och det var ju festligt för alla i rummet.

Sen sövdes jag ner. Vaknade upp. Fick en macka. Sa att jag hade bråttom. Vinkade hejdå… Tror jag? Allt är lite blurrigt pga droger. Sen satt jag hux flux i huvudentrén och ammade Maj-Lis som hade sovit i vagnen i TVÅ HELA TIMMAR och inte gråtit en sekund efter mig.

IMG_20210508_125026

Summa summarum. Jag behövs typ inte längre, kan ej bli gravid och halloumiburgaren smakade extremt gott. 

IMG_20210508_133733
2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

En timme egentid på lördag

/

Om ni följt mig ett tag och typ lyssnat på Vattnet går, har ni kanske hajat att mitt inre är lite missbildat. Livmoder och det runt om har varit och är lite kajko. Men operationerna har ju lyckats fixa det mesta. Herregu, jag har ju burit och fött två 4,3 kilos klumpar. Och det här är ju inget jag lider av under vardagen. Hade jag inte velat ha barn hade jag ju aldrig märkt av det.

Men när jag var på efterkontrollen på MVC frågade hon om jag tänkt något på preventivmedel. Och det hade jag inte. Men tänkte där och då att det vill jag ju ha. Caus’ this mama need a break från graviditeter och förlossningar.

Jag berättade att jag vågar vägra hormoner eftersom det aldrig varit najs för mig. Hade p-stav under många år och det var först när jag tog ut den som jag förstod hur deprimerad jag blev av den en vecka varje månad. Fy. Usch. Aldrig igen.

Hon tipsade då om kopparspiral och jag sa ”ja men, vi kör”.

Så då la jag mig ner i den där ohärliga gynställningen, fick klegg mellan benen och uppmaningen att ”hasa ner ännu mer” och ”försök slappna av”.

Och jag slappnade av. Tills hon började ”meka runt”. Hon hummade. Rotade försiktigt. Det började värka utav bara s****. Hon sa ”jag ska bara hämta en kollega”. Jag låg kvar. Mensvärkssmärta hela buken. Kollegan kom. Kikade in i min snippa. Hummade. Sen sa dom i kör ”nej men det där går ju inte”.Min livmodertapp är böjd på något märkligt sätt som gör att det inte går att föra in en kopparspiral där utan att det citat: ”kommer gör så fruktansvärt ont att du svimmar”. Och det hade jag ingen lust med. För det har jag faktiskt gjort en gång under en gynekologundersökning av en manlig gynekolog som fortsatte greja med min livmodertapp trots att han ju såg att den inte var i skick att greja runt med.

Och det gjorde så ont att jag svimmade. Och den kvinnliga sköterskan sprang och hämtade en kvinnlig gynekolog som avbröt det hela och skrek ”SLUTA NU HON HAR JU SVIMMAT” och det här har Patrik berättat för mig för han stod bredvid och jag låg avsvimmad. Och hahaha vad sjuk i huvudet gynekologen var som ba körde på? Han skulle liksom in i min livmodertapp OAVSETT VAD!

Jaja. Jag älskar kvinnor.

Men nu var det inte meningen att göra det här till världens längsta novell. Jag måste i alla fall sätta in kopparspiralen under narkos. Och det här ska jag göra nu på lördag. Och allt jag kan tänka på nu är att om något händer mig så kommer Maj-Lis inte få någon mat. För hon vägrar flaska.

Därför har jag gjort min kompis Sanna redo att snabbt som attan köra till sjukhuset och slänga fram sina bröst till Maj-Lis om jag typ… dör? Så att Patrik kan få fokusera på annat än att värma modersmjölksersättning.

Ska väl nämnas att Sanna har en tre dagar äldre bebis och att hon ammar.

Och nu kanske ni tänker ”men skit i kopparspiralen” och att det börjar klia i era tipsfingrar om andra preventivmedel. Men det orkar jag inte höra. För jag tror kopparspiral blir toppen. De ska ba lyckas få in den. Och enligt kirurgen är det världens snabbaste ingrepp. Allt som allt kommer det ta en timme från nedsövning till redo att gå hem.

Men ni vet ju också att man som mamma vill styra upp och liksom fixa så att alla har det bra om något skulle hända en? Jag kommer absolut vara en sån som börjar dödstäda mitt hem när jag är 60 och traumatisera Norma och Maj-Lis med det.Det var det om det. Nu kollar vi istället på en fin bild som bästa Hannah Hedin tog på mig och mina tre ungar. JA SVANTE ÄR MITT BARN OCKSÅ!

MAM 210323

Bonnier News

7

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00