ANNONS

VÄRLDENS GODASTE JULKOLA MED HAVSSALT

/

Jag tror vi alla kan skriva under på att julkola är en av julens höjdpunkter på gottebordet. Jag personligen längtar efter julkola året runt och det har hänt att jag ibland kokar ihop en sats under sommaren. Den där smaken och segheten är svårslagen!

Det här receptet är busenkelt och du gör såhär; Smält 100 gram smör i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt 2 dl vispgrädde, 1,5 tsk vaniljsocker, 1 dl ljus sirap, 1,5 dl strösocker och 1 dl muscovadosocker och en nypa flingsalt. Koka upp alltsammans och sänk värmen till medelvärme. Koka tills det att kolan klarar kulprovet. Allt från 20-30 minuter. Häll upp smeten i bakplåtspappersklädd form. Jag körde på en som var ca 20*30cm. Strö nu på flingsaltet och låt kolan svalna. Skär i bitar och klä i bakplåtspapper. Förvara svalt o är så många du vill!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00