ANNONS

PLATT OCH SNETT HUVUD PÅ BEBIS

/

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.


God morgon! Så här ligger Elvis och tränar nacken medan jag äter frukost, pumpar och bloggar samtidigt. Haha multitasking! Har ju berättat innan att Elvis haft lite platt bakhuvud och även snett huvud. Därför fick vi remiss till en sjukgymnast som kollade på honom igår.

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.


Så här glad var han över det… Haha. Nej då vi hade det kul där trots att vissa övningar hon gjorde såg så brutalt läskiga ut. Villa bara ”rädda” honom när hon böjde hans huvud fram och tillbaka med kraft. Men det var så lärorikt att vara där. Huvudet är inte alls så platt som vi trodde utan bara på skala 1. Hade köpt en kudde som ni tipsat om som heter Mimos kudde och den rekommenderade även sjukgymnasten så ett bra tips till alla er som har en bebis med platt huvud. Pandakudden som vi har nu hjälper tydligen inte alls.
Så det med platt huvud var inte farligt alls utan vi ska fokusera mer på att få bort snedheten. Han var inte stel i nacken utan bara starkare på ena sidan så därför vill han hellre dra åt ett håll. Det här kommer antagligen från att han legat så inne i min mage. Vi har nu fått lite olika positioner vi ska hålla honom i och babysitter är typ förbjudet. Kan bara sätta honom där korta stunder om man ska äta eller gå på toa. Vi ska mycket hellre bära omkring honom i sele eller låta honom ligga på mage.

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.


Det här med magläge har varit svårt då han hatat det och bara velat ligga i max 1 min innan han börjat skrika. Men fick ett tips av en tjej på Instagram att använda amningskudden och det var sååå bra! Nu tycker han det är superkul (i alla fall 5 – 10 minuter) och att ha en spegel framför är toppen. Ibland somnar han även här. Lite läskigt men vi får hålla koll då bara.
Så konstigt att råden med barn ändras så mycket. När jag var liten så var rådet att man skulle sova på magen. Så jag sov tydligen alltid på mage när jag var liten och det gick ju toppen. Men förstår att det kan vara farligt över natten när man inte har koll då Elvis i alla fall vill lägga näsan ner i kudden.
Så kul och bra att få komma till sjukgymnasten och skönt att höra att det inte alls var så farligt som vi trodde. Men ska bli intressant att se hur han utvecklas med alla övningar tills nästa gång vi ska dit. Nej nu ska vi göra oss redo för morgonpromenad här. Puss, I

13
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00