ANNONS
PersonuppgifterCookies

Iphone 13 har mitt hjärta, trots sina skavanker

/

Förra veckan landade en IPhone 13 PRO Max i mina händer för att testa. Det har varit både förtjusning och besvikelser, jag vet dock inte om mina besvikelser är något som kommer att lösas med nästa uppdatering eller om jag har fått ett måndagsexemplar av Apple.

Hursomhelst så kan jag börja med att berätta hur mycket jag faktiskt gillar nya iPhonen, det som jag är mest kär i att skärmen klarar av 120hz. Det betyder att den är mer smooth och smidigare att ta sig mellan fönster och appar. Det verkar inte som någon big deal men det är extremt behagligt för ögonen.

Kameran är också helt underbar, det går att välja i förhand om man vill ha ett filter som ger mer kontrast eller värme så att man slipper lägga till det i efterhand. Jag gillar också macro-läget som det heter när man tar bild på något väldigt nära. Här kommer det lite bilder som jag hunnit ta i dagarna, de som är tagna i macro-läget är Kalias hud på foten och dynan på soffan. Man kan gå så nära som 2cm föremålet som fotas.

Som ni kan se så blir det sjukt fina bilder, jag är riktigt nöjd. Kameran har även ett cinematicmode när man spelar in en video där den läser av vem eller vad den borde fokusera på som på film. Jag har inte testat det riktigt ordentligt än men ska göra det snart är det tänkt.

Men. Iphonen är inte riktigt helt felfri, den har en del skavanker som att det mestadels är svårt att få fokus på det som man vill fota i macro, skärmen laggar när man tittar på klipp och den blir brutalt varm utan att man använder den. Det här meddelandet fick jag i natt när jag kollade tiden och då hade den bara legat vid min säng…

Den var så varm att den inte gick att hålla i. Det var lite läskigt faktiskt, tänk om den exploderar i min hand? Usch.

Som tur är tror jag att det här är saker som kommer att bli fixade med nästa IOS-uppdatering. Eller jag hoppas det i alla fall, tänker att det brukar vara lite skakigt med de första telefonerna så om ni ska köpa en IPhone 13 PRO Max så vänta en liten stund tills de första har skeppats iväg.

I övrigt är det en stor, bekväm och otroligt lyxig telefon. Nypris för den versionen som jag har är ca 16 TUSEN kronor, det är så att man blir mörkrädd.

Samtidigt känns den värd varenda öre, trots att den inte funkar helt ok. Det är så knäppt med Apple-grejer, trots allt det negativa så är det en jävligt bra och nice produkt.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@Fenjima
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00