ANNONS
PersonuppgifterCookies

PC eller konsol, det är frågan?

/

Vad ska man köpa till kidsen, en dyrare dator eller en spelkonsol? Och vad är bäst inom vardera kategori. Här kommer en liten guide i speldjungeln, vad som är bäst till vem och vad som är smartast att investera i.

Frågan är vilka i hemmet som kommer att spela mest och kommer de att dela på spelmaskinen?

Om familjen är i fokus och du vill ha något som alla kan ta del av med spel som ni kan spela ihop så är ett Nintendo Switch det bästa alternativet. Det finns en hel drös med spel som går att spela tillsammans och den går även att bära med sig överallt om ni drar iväg till tex sommarstugan.

Är det vuxna hemma som vill spela större och snyggare spel samtidigt som barnen också vill kunna ta del av kakan så rekommenderar jag en Xbox Series X eller S. Skulle kunna funka med en Xbox One som är den äldre generationen men om något år eller så så kommer den konsolen att vara rätt passé. Det känns mycket smartare att köpa den nya och på så sätt säkra dig i minst fyra år till.

Varför jag rekommenderar just Xboxen är för att de har en tjänst som heter Xbox Pass Ultimate som jag tycker är extremt prisvärd. För bara nån hundralapp i månaden så får du deras Xbox Live-tjänst som behövs för att spela onlinespel som tex Fortnite, Call of Duty mfl, du får Xbox Game Pass som är som ett Netflix med över hundra spel att frossa i och EA Play som ger tillgång till deras speltitlar som bla Battlefield, Battlefront och The Sims. Du behöver praktiskt taget aldrig mer köpa ett spel.Är det mestadels de vuxna i familjen som spelar så är Playstation 4 eller 5 bäst. Även om det finns barnanpassade spel till Playstation så ser jag den mer som en produkt till vuxna.

Den brukar hänga med från när man skaffar bebis till att barnet blir lite äldre och byts ofta ut eller kompletteras med en Nintendo Switch. Är det en Playstation du absolut vill ha så vänta gärna tills PS5 är tillgänglig på marknaden igen, den är värd väntan och som med Xboxen så är det smartast att satsa på en konsol som du inte behöver byta ut mot en ny om ett år eller så.

Sist men absolut inte minst är det dags för PCn. Där har vi något för tonåringen i hemmet. Ska du köpa en gamingdator är det mycket som måste klaffa, du kan inte snåla när det gäller ett sådant köp. Det lönar sig att köpa en PC som är något dyrare men som hänger med ett tag, alternativt att någon i hemmet har koll och kan själv byta ut komponenter i datorn under tidens gång. Jag brukar se en PC som en investering, både i mitt barns hobby som är spelandet och i att satsa på kvalité istället för prislappen.Jag är ingen van PC-spelare tyvärr så här blir det svårt för mig att ge tips om vad som är bäst. Det jag kan rekommendera är det jag själv har som är riktigt, riktigt bra och det är en bärbar dator (för att jag flänger runt så mycket) av märket MSI (GL65 Leopard). Länkar till den i shoppen så får ni koll på vad det är för något jag kör med, jag behövde en PC som jag kan maxa med vilket spel som helst då jag testar så många olika titlar och då var just den datorn bäst. Har ni barn med växelvis boende så är det smart att gå ihop som föräldrar och köpa en bärbar PC som tex den jag har, om tonåringen har en fast punkt så funkar det bra med en stationär dator även om jag även då skulle satsa på en bärbar då kidsen har en tendens att vilja LANa hos kompisar emellanåt.

Men du vet ju bäst som förälder vad som funkar för ditt barn såklart.

Jag har kollat runt online och länkar dit konsolerna är billigast i shoppen nedtill och vad gäller PS5 och Xbox Series X så är det Elgiganten som har varit bäst på att ta in dem så har koll där ifall de får in några i december för just nu är de slut överallt.

Hoppas att du gillade den här miniguiden, har du frågor så hojta i kommenterarna!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00