ANNONS

BRÖLLOPSDAGEN – MIDDAGEN

/

Middagen var äntligen igång! Alla hittade sina platser och världens bästa toastmaster – Martin, min bror, fick ta över helt och hållet. Ja jag har ju skrivit det tidigare.. att jag hade som en checklista/schema i huvudet som jag liksom hade koll på hela tiden. Men nu kände jag att jag kunde släppa allt på RIKTIGT för första gången på dagen. Nu skulle vi få sitta och bara njuta, äta gott och höra på tal från nära och kära.   

Jag är så otroligt tacksam över att Martin tackade ja till uppdraget som toastmaster på vårt bröllop. Nej, det var inte hans första gång som toastmaster.. inte hans andra eller tredje gång heller. Han är numera proffs på detta! Jäklar vad jag är imponerad av min lillebror, INGEN hade kunnat göra det bättre.

Han är en sån duktig talare och skrev så fina intron till alla som skulle hålla tal. Humor och grymma musikval, Martin vet hur man får igång en bra fest! Jag tror det är ett jättestort plus också när man väljer en toastmaster, att han eller hon känner ens familjer och har kolla på ens nära vänner. Vi hade ju en del som ville tala så vi fick sätta igång med desamma med brudens-skål och tal från familj.

middag2
middag3

Det var så obeskrivligt att få sitta och ta emot dessa kärleksfulla tal. Det kändes så stort, mäktigt och man fick nästan nypa sig själv i armen för att förstå att det var till OSS de talade. Alla fina ord, fina minnen, roliga historier som drogs upp.. Det var minst sagt känslosamma och galet kärleksfulla tal. Och väldigt väldigt roliga! Innan varmrätten serverades drog Rebecka ut oss i fem minuter för att få lite bilder innan solen gick ner. Väldigt vackra bilder tycker jag, och kul med några bilder utan slöjan också.. Tycker klänningen kommer fram så fint här! 

Middagen fortsatte och trappades långsamt upp med mer och mer party-stämning!

middag4

Höni vi åt så gott! Även om jag kanske inte åt så mycket just denna middag, så hade vi ju varit på meny-provning på Carlshälls Gård flera månader innan och provat ut just dessa rätter. Då kan jag säga att vi åt så vi rullade hem.. Men jag var nog väldigt distraherad av alla känslor så jag kände mig liksom inte hungrig, ja ni fattar. Jag gör ett lite mindre blogginlägg om maten sen. (Precis som med buketten).
Herregud så fina vänner vi har. Modiga, roliga och vågar bjuda på sig själva! Jag tycker själv det är enormt jobbigt att stå och prata framför folk. Jo vist jag gör det när jag undervisar Bikramyoga, men det är något helt annat att stå framför vänner och tala rakt från hjärtat. Det berättades en del pinsamma historier, Viktor drogs upp spontant för att spela och sjunga, intro-låtarna blev längre då det ofta ledde till dans.. Ja nu var vi igång kan jag säga!!

middag5
middag6

Åh så mycket känslor.. Jag ville aldrig att middagen skulle ta slut. Tiden gick för fort.
Planen var att efter middagen dricka kaffe och avec ute på terassen (där minglet var innan middagen) men eftersom det regnade hade personalen dukat upp i en annan byggnad på gården. Vi var ju tvungna att lämna lokalen en stund så alla bord och stolar kunde röjas undan och salen få bli ett stort dansgolv. 

Vi hade ETT ‘moment’ kvar som var tvunget att ske innan klockan 23.00, så när alla står och njuter av kaffe och avec och snackar på om allt möjligt och man inser att klockan är kvart i, då fick jag faktiskt lite panik. Haha, det var också den enda gången under hela dagen då jag kände mig lite stressad.. Eller ‘lite stressad’, ok jag blev jätte stressad. Hur skulle vi hinna få tillbaks alla gäster till den andra salen där det nu var dansgolv, hinner de få undan alla bord och stolar, vi skulle hinna dansa första dansen och sedan en SURPRISE!? På en kvart!? Det får ni veta i nästa (och sista) bröllopsinlägget! KRAM, E

Alla bilder av bästa Rebecka Rynefelt.

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00