ANNONS

(O)TREVLIG RESA!

/

Tidigt i torsdags flög vi till Göteborg för att sedan köra till Dragsmark där Viktors mamma har sitt landställe. En underbar helg med familj, sol, åka båt och kusinmys för Elliot! Åh så härligt det var att flyga igen.. även om man måste ha mask och även om det var en väldigt kort resa så var det helt underbart att känna att ‘man är på väg’ och att man ska få lite miljöombyte. Elliot var så taggad på att flyga. Hela taxiresan till Arlanda och fram tills att planet lyfte gick han runt och sträckte upp armen ”UPP, UPP” sa han! 

Eftersom vi var uppe vid 5.30 så åt vi en liten frukost på Arlanda, Elliot åt och var så nöjd. Croissanter och yoghurt – en frulle i hans smak! Sedan även på planet fick vi frulle nr.2, Elliot åt mer yoghurt och tyckte allt var väldigt kul och spännande. 

Man hann ju knappt komma upp i luften innan det var dags för landning, skönt! Vi hoppade in i hyrbilen och gjorde oss redo för en 1.5 timmes bilfärd. Elliot var ganska seg och ville ha sin napp och snuttefilt. Efter att vi kört  i ca 20 minuter börjar han gnälla och säga ‘nej, neeej’. Han spottar ut nappen och börjar liksom spotta och dregla.


”Ok, nu kommer det KRÄK VIKTOR!! Och jag har INGET att ta det i”!!!! Alltså fy f*n säger jag bara. Jag kände mig så jäkla korkad. HUR KUNDE JAG INTE HA EN PÅSE? Hur kunde jag inte tänkt på detta!!!!???? ”STANNA BILEN!!!” skrek jag precis innan Elliot kaskadspydde rakt ut. En härlig rosa yoghurtspya. Gött..

Viktor svängde av vägen så fort han kunde och vi hamnade på en stor IKEA parkering. Ut med Elliot som bara grät, av med alla hans kläder, torka, torka, torka, trösta… Herregud. Men efter 780 våtservetter, 300 kväljningar (jag) och ett klädombyte (Elliot) så var vi redo igen. Jag använde upp alla våtservetter och alla näsdukar vi hade för att få rent bilbarnstolen. Vi åkte några meter bort till närmsta Coop där Viktor sprang in för att köpa nya våtservetter och papper. 

Vi hittade några plastpåsar i stora resväskan (som låg bak i bilen) så jag kunde fånga andra omgången i en gammal systemetpåse.. Stackars liten.


Åh jag minns ju själv hur det var, jag var så otroligt åksjuk när jag var liten, och blir det även nu och jag sitter och tittar på mobilen.. Aja, lesson learned –

ha alltid med påse i baksätet!


När vi igår skulle köra tillbaks till Landvetter från Dragsmark såg vi till ett Elliot åt frukost 1.5 timma innan vi satte oss i bilen och då gick det mycket bättre. Puh! KRAAAM!!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00