ANNONS

Sockrade saffransknyten med vaniljkräm och vit choklad!

/

1V2A9996
1V2A9993
1V2A0008
Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 130g rumstempererat smör
  • 2 paket saffran
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 14 dl vetemjöl special

Vanilj- och chokladfyllning

  • 100 g rumstempererat smör
  • 200 g cream cheese
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 100g vit choklad

Topping

  • smält smör
  • strösocker

Värm upp mjölken så den blir fingervarm. Lös upp jästen i mjölken och kläck i ägget. Mortla saffranen med lite av sockret och blanda ner tillsammans med resterande ingredienserna i mjölken. Knåda degen 5–10 minuter i en köksassistent. Degen ska helst vara liiite kladdig för att få riktigt saftiga bullar. Jäs under bakduk i cirka 40 minuter

Under jäsningen gör vi den ur-goda vaniljkrämen! Rör ihop rumsvarmt smör med cream cheese, socker och vaniljen från en vaniljstång. Kavla ut degen på mjölat bakbord och bred på fyllningen. Riv över den vita chokladen så den täcker hela degen. Vik sedan ihop degen på mitten och skär i 2 cm remsor. Tvinna ihop till bullar och lägg direkt på en plåt med bakplåtspapper. Det kan vara lite kladdigt men som sagt det gör att dom blir saftiga! Låt jäsa under en bakduk i ytterligare 30 minuter.

Grädda nu bullarna i mitten av ugnen i 225 grader i cirka 8–10 minuter. Ta ut bullarna och låt svalna, pensla med smält smör och doppa i strösocker innan servering. Njut!’

1V2A9924
1V2A9929
1V2A9975
1V2A9949

0
53

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00