ANNONS

Mellan halsfluss och bondbönor.

/

1V2A2341

1V2A2356
Två som nästan blåser bort i odlingen.
1V2A2359
1V2A2373
På snigeljakt!
1V2A2390
Efter 3 dagar i sängen orkade jag mig äntligen upp igår. Jag har haft halsfluss och äter antibiotika nu. Halsfluss i juli, är det ens lagligt? Suck. Jag får se en liten ljusglimt i det hela och det är väl att jag matchade halsflussen med spöregn och storm. Alltid något.

Hur som helst så tog jag med mig barnen på snigeljakt när solen kikade fram mellan regntyngda moln. *Pepparpeppar* så hittade vi inte en enda? Vi har desto fler tvestjärtar i odlingen vilket är föga roligt med alla stora hål i bladen. Jag funderar på att göra som jag sett flera andra göra med små lerkrukor upp och ner på en pinne i odlingen. I krukan kan man ha halm, hö eller gräs. Sen gäller det att tömma dem kontinuerligt på tvestjärtar.

Under dagen började jag binda upp dahliorna med snöre och bambupinnar för att de inte ska gå av i blåsten eller av sig själv när de börjar bli stora. När jag väl kommit en bit upptäcker jag att blåsten under tiden skördat två offer. Så tråkigt! Jag tog i sär dem och tog mängder av sticklingar på dem. Det går även att rädda dem genom att sätta dem i hink med plastpåse över men det orkade jag inte.

1V2A2422
1V2A2423
Favoriter i skördekorgen! Bondbönor, sockerärtor, vallmo, zinnia, blomstermorot, slöjsilja och rosa blåklint.
1V2A2498
1V2A2516
DET HÄR mina vänner, det här är så härligt att jag smäller av! Att kunna ta med sig skördekorgen och gå ut och klippa av små blommor och bönor! Tänk vad vi längtar och längtar efter precis den här tiden hela vinterhalvåret. Jag vill fota precis allt, kapsla in tiden och spara den.

Nu ska jag sminka mig för ovanlighetens skull. Jag och Caroline ska fota utomhus hela dagen så vi håller tummarna för uppehåll!

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00