ANNONS
PersonuppgifterCookies

Frukost i gräset.

/

I fredags var förskolan stängd för planeringsdag så jag och Caroline körde playdate hemma hos mig med alla barn. Som alla de senaste dagarna så sken solen och det var riktig högsommar värme i luften. Vi satt på altanen mest hela dagen, pratade och åt och jordgubbar med grädde. Barnen ömsom badade i zinkbaljan ömsöm hoppade studsmatta, så mjukt och mysigt. På prick så här vill jag att hela sommaren ska fortlöpa. Där dagarna flyter ihop med kvällen och det finns inga måsten så långt ögat når.

På morgonen i lördags slängde Caroline ihop den godaste frukosten jag ätit på länge! Smaken av sommar, det ni.

Jag hade köpt mängder av aprikoser tidigare i veckan. En riktig favorit när sötsuget och hungern smyger sig på. Jag äter dem oftast precis som de är men gillar ni aprikoser så måste ni testa nedan recept!

Caroline skar aprikoserna och ett gäng körsbär på mitten, tog ur kärnorna och la sedan frukten på en bakplåtsklädd plåt. In i ugnen på 150 grader i ungefär en halvtimme. Medan frukten var i ugnen så gjorde hon en sockerlag med 1.5 dl socker och lika mycket vatten. När du gör en lag som denna ska sockerkristallerna precis försvinna, då är den perfekt. Vidare smaksatte hon lagen med vanilj och några blad från min nya citronverbena om jag köpt hos Maria på Årsta Blomsterhandel tidigare i veckan, vilken smaksättare! De här bladen kommer bli en given vän i sommarens alla drinkar och på tårtor, ja lite överallt tror jag allt!

Vidare blandade hon i aprikoserna och körsbären i lagen och lät de ligga och suga i sig av smaken en bra stund. Ju längre desto bättre är tumregeln.

Sen fyller du en tallrik med grekisk yoghurt och toppar med den här ljuvliga röran. Sötman ur lagen och aprikoserna mot syrligheten i yoghurten blir magiskt, ni bara måste testa detta!

Och det här med picknick i gräset, det kommer vi göra många gånger i sommar! Så mysigt.

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00