ANNONS
PersonuppgifterCookies

Vår tid är nu, bland blommande syren och prunkande grönska!

/

Nu är tiden här. Den tid som vi hela vinterhalvåret längtar efter! Det är ljumna vindar, blommande Syren, sprickfärdiga pioner och prunkande rabatter. Jag vill kapsla in tiden i en burk och spara den där till det grå dagarna i november. Vill insupa varje doft av hägg och syren som ens är möjlig! Vill vara HÄR och NU så mycket det bara går. Hur gör man det ens?

Jag reflekterar ofta över det där med att vara i nuet. Vad innebär det? Att lägga undan telefonen? Att verkligen lyssna och se? Känna och uppleva. Jag tycker helt ärligt att allt det där är svårt. Jag svävar ofta bort i tankarna, vad jag än gör. Lyssnar jag på en bok så kan jag komma på mig själv med att ha lyssnat i flera minuter utan att faktiskt ha en aning om vad som sagts. Samma sak i samtal med andra människa, ibland kan jag inte hålla mig fast i stunden utan tankarna tar överhand. Ibland känns det som att just min tankeverksamhet sätter krokben för mig. Som att tankarna tar över den där känslan av att vara just här och nu. Kanske handlar det bara om att öva? Kanske handlar det om något större än så, något jag själv inte kan råda bot på. Kanske, kanske. Vi får se.

Åter till doften. Idag slog Syrenen ut hos oss. Nu står den i full blom och jag tog på mig min finaste klänning och plockade ett fång till min väldigt ståtliga vas på fot. Det blev en fin bukett med syren, äppelblom, La Belle Epoque och en vit, lite fransig tulpan jag glömt namnet på. Tulpanerna är nästan överblommade nu och nästa fas tar vid. Det är väldigt fint att gå ner till äppelträdet som nu blommar för fullt och se på körsbärsträdet som står bredvid och som för länge sen blommat ut. Allt har sin tid, även i trädgården.

(ad-link) Klänningen som jag har över hittar ni hos H&M här! Jag kör storlek M och den är som en hel magisk, piffig dröm!

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@emilyslotte
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00