ANNONS

Hur vi underhåller oss och hanterar det rådande läget.

/
13032020-1V2A0451
13032020-1V2A0391
13032020-1V2A0384
13032020-1V2A0324
13032020-1V2A0328
13032020-1V2A0277
13032020-1V2A0339

Godmorgon! Här startade morgonen strax efter klockan 6 med att Blake berättade att han svalt ett hårspänne, härlig start! Det är dag 7 som vi är hemma med barnen nu pga de rådande läget i Sverige och världen. Vi är inte i någon utstuderad riskgrupp men har valt att ha barnen hemma för att underlätta på förskolan. Många förskollärare och barnskötare är själva sjuka eller hemma med sjukt barn så situationen är minst sagt ansträngd där. Alla kan inte göra allt men alla kan göra något, visst är det precis så i detta läge? Det gäller att se behoven runt oss tror jag.

Så hur underhåller vi oss? Jag som fortsatt är sjukskriven för utmattning föredrar aktiviteter utomhus för att inte stressa upp mig i onödan. Barnen leker på tomten, hjälper (stjälper) till att gräva för vår nya odling, gräver i grushögen och åker skottkärra. Det hoppas studsmatta och cyklas. Dagarna får bli lite som det blir just nu och jag försöker dra ner på den där stressen som lätt byggs upp i mitt bröst.

Disken får stå på bänken, smulorna får ligga kvar på bordet och den påbörjade kojan får vara kvar till läggdags. Det är ingen enkel uppgifter utan högst krävande av mig i det läge jag är mentalt just nu. Jag har verkligen tur att min man har restriktioner att i den mån det går arbeta hemifrån vilket gör att vi kan hjälpas åt.

En positiv sak i allt elände som detta trots allt medför är att vi hunnit extremt mycket på tomten. Jag har visat lite glimtar av hur vårt nya odlingsland växt fram på stories på Instagram och ni verkar ungefär lika pepp som jag! Jag ska givetvis visa lite före och efter bilder men just nu är vädret så tråkigt och grått så bilderna blir inte så härliga, men ni kanske kan se potentialen ändå? Om inte annat kan jag kanske inspirera er att börja i trädgården lite tidigare än annars. Många av oss är hemma just nu och att vara utomhus i den friska luften tror jag bara är positivt för oss alla. Och vilket försprång vi får nu när vädret är så milt som det är.

Andra saker som vi pysslar med för att fördriva tid är att så blommor, grönsaker och skola om tidigare sådder som tomater, chili och rosenskära. Barnen har full koll på odlingen och vad som vuxit och hur mycket. De hjälper till att vattna och lägga jord i nya tråg. Väldigt fint att se att de engagerar sig i sådana saker som jag tycker så mycket om. I övrigt blir det mycket lek med lera, rita och se på film tillsammans. Och såklart ett och annat bad i kökszinken som här över, det gäller att vara uppfinningsrik!

Nu ska vi efter en stunds ritande och lek med utklädningskläderna bege oss ut. Jag ska fylla på med jord i odlingsbäddarna och planera vilka växter som ska få slingra upp för bågarna som vi gjort över gångarna. Det blev 4 bågar och min tanke är Luktärtor, Klematis, Honungsros, Slingerkrasse och kanske några härliga bönor.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00