ANNONS

En liten pre-julhälsning.

/

IMG_6978
IMG_6959
IMG_6956
IMG_6955
IMG_6984
IMG_6982
IMG_6992
IMG_6985
Julen. En underbar högtid med förväntningar, förberedelser, pirr, stress och prestationsångest. För mig har allt det där blivit som en cocktail de senaste åren och det är inte sällan jag jämför mig med andra och försöker förstå hur deras dygn kan innehålla så många fler timmar än mitt. Hur hinner människor? Jag blir röd av avund. Inte nog med det så har jag allt för ofta känt att det som en bild signalerar är verkligheten, vilket såklart inte är fallet. När jag ser hur härligt alla har det med vackra juldekorationer, kransar till förbannelse och julklappar som redan inhandlats och slagits in i vackra papper innan jag själv ens hunnit reflektera över att vi passerat lucia, då blir jag otroligt självkritisk. Det är inte vår verklighet och jag försöker tänka att det är okej det med.

För två år sedan på dagen skrev jag det här inlägg. Ett väldigt uppskattat inlägg som jag förstod att många kände igen sig i, kanske speciellt nyblivna föräldrar. Det är väldigt viktigt för mig att förtydliga att en vacker bild inte är verkligheten, att en vacker bild inte säger en gnutta om lycka eller välmående. En vacker bild är precis vad orden säger – EN VACKER BILD. Inte verkligheten. Kanske är det för mig själv jag försöker upprepa mantrat men om jag tänker och känner så, så måste det finnas fler?

Jag har märkt att jag dragit mig från att ta fram kameran de sista veckorna. Kanske att det har att göra med att jag jobbat väldigt intensivt och inte hunnit men jag tror också att jag har försökt uppleva stunden istället för att ta en bild på den. I den värld vi lever i är det en svår balansgång och ibland faller jag in i andra spiraler men just är jag där. Idag åkte kameran fram och det blev ett helt gäng med härliga bilder mitt i ett kaosigt hem i sviterna efter 5 års kalaset igår.

I år har vi faktiskt redan fått in och klätt granen, fuskat och nästan köpt alla kransar, mistel och ett helt fång av amaryllis av fina Maria på Årsta Blomsterhandel, inhandlat en lagom julig duk i rostigt rosa med smala ränder och ett gäng vackra band från BlackBalloon som allt kommer fungera året runt. Jag har slagit in ETT paket i ett tapetprov, glömt bort att ta in adventsljusstaken och inser det när tredje ljuset skulle tändas idag. Jag har fått upp flera julstjärnor i fönstren men bara en har fått lampa. Vi har helt glömt bort att sätta upp belysningen på huset men har kompenserat med att vi gjort en girlang av små granvippor. Allt är inte perfekt men det kommer bli jul i år igen och det viktiga för mig i år få vara att vara närvarande, här och nu. Vi alla duger som vi är, juliga till tänderna eller ej.

5
51

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00