ANNONS

Vår första amningsfria natt!

/

LRM_EXPORT_20190108_123026
LRM_EXPORT_20190108_122841
LRM_EXPORT_20190108_122717
LRM_EXPORT_20190108_123124
Den här lilla hjälten, vår lilla Vinnie boy! Igår kväll efter att Christian kom upp efter att ha nattat Vinnie utan amning eller välling så sov han i princip i 3 timmar i sträck! Helt klart någon form av rekord och jag vågade inte säga det högt förrns idag. Natten var allt annat än harmonisk utan mest ett virrvarr av skrik, gnäll och dåsighet. Jag gick och la mig i vårt gästrum när Vinnie vaknade till efter 23 och efter det har Vinnie och Christan kämpat ihop, natten igenom. Jag har hört skriken, varit villig att ge upp och gå ner och amma säkert ett tiotal gånger men Christan var stenhård.

Vid sju vaknade jag bredvid Blake i hans säng. Han hade vaknat i tumulten under natten och ingen blev gladare än jag. Att ligga helt ensam i en stor säng har jag inte gjort på säkert över 1.5 år så att få lite närhet och ligga och kramas under ett varmt täcke var precis vad jag behövde efter några timmar ensam.

Natten gick alltså helt utan amning (lite handpumpning för att lätta på trycket för min del då) men med lite andra trix. Christian gav Vinnie en grötklämmis vid ett tillfälle och de låg och tittade på bilder på mobilen vid ett annat. Allt för att skapa lugn och för att Vinnie inte ska haka upp sig i gråten. I morse var det ingen av oss som var direkt pigg och Vinnie somnade i Christians knä i soffan efter bara en halvtimme uppe.

Efter lunch var Vinnie redo för sängen igen. De vakna timmarna under natten tog verkligen ut sin rätt och till min lycka så fick JAG honom att somna i sin egen säng utan amning! Han knorrade runt en stund, grät en liten skvätt men la sig till slut lugnt på mage och snosade in. Precis som på bilderna, inget fixat bara precis exakt som det faktiskt var!

På eftermiddagen fick Vinnie feber och sedan dess har han ätit dåligt och inte velat somna för natten trots ihärdiga försök av Christian. Vi får se hur natten blir. Känns så typiskt att febern kom just när vi fått igång detta men vi fortsätter och ser var allt landar.

Jag måste rådfråga er som slutat amma lite mer abrupt, hur gjorde ni med spända bröst? Mitt ena bröst är just nu som ett klot och jag är tvingad att handpumpa lite då och då för att lätta på trycket. Hur gör man? Kommer mjölken bara försvinna eller ska jag fortsätta pumpa? Med Engla och Blake skedde det mer successivt och jag hade aldrig det här problemet.

11
38

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00