ANNONS
PersonuppgifterCookies

Fem användbara tips vid vattkoppor!

/

Jag fick så otroligt många bra tips och knep i förra veckan när Blake hade piken av vattkoppor. Han hade det riktigt kämpigt nattetid med att det kliade och han skrek timmar i sträck, en riktig mardröm för honom och oss. Tusen tack för att ni engagerade er här och på instagram med era råd, det var verkligen guld värt! Jag har samlat de tips vi fick användning av och som fungerade på Blake.

Nummer 1. Ge alvedon! Alltså inte läkemedel med ibuprofen som ipren, det hade jag verkligen ingen aning om innan! De kan i värsta fall ge svåra infektioner. Vi gav alvedon så att de överlappade under de värsta dagarna.

Nummer 2. Potatismjöl! Det första dygnet hjälpt det att smörja Blake med kallt potatismjöl över hela kroppen, nästan till överdrift. Hans lakan var helt täcka i det och till en början hjälpte det bra.

Nummer 3. Bada och återigen bada! Blake badade svalt och gärna med lite såpa i vattnet som torkade ut kopporna snabbare. Han låg som en fisk i badkaret morgon, kväll och natt. Ett annat tips jag fick var att använda hård tvål istället för rinnande då den tenderar att vara mer uttorkande.

Nummer 4. Det finns ett receptfritt kylskum som heter Poxclin. Detta ska förvaras i kylskåpet och smörjas på prickarna. Det här fungerade verkligen bra för Blake när det kulminerade och potatsimjöl hade slutat fungera. Jag la ett litet lager på de värsta områdena. Poxclin är även antibakteriell vilket är bra om någon koppa blivit sönderkliad.

Nummer 5. Vädra! Vi vädrade ut rummet som Blake sov i och läta honom sova i enbart blöja/kalsonger. Så fort han blev varm och gosig så började det klia ännu mer och hade han väl börjat klia så hade han svårt att sluta. Under dagtid hade han på sig tunna, svala kläder.

Jag hoppas innerligt att era barn får milda varianter av vattkoppor! Vi inväntar fortfarande att Vinnie ska få det, de lär handla om vilken dag som helst nu.

8

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@emilyslotte
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00