ANNONS

Vinnie 7 månader!

/

Nu har de här lilla pyret gått och blivit närmare 7.5 månader! Jag hänger inte alls med och tycker att Vinnie fortfarande är en liten bebis, men han börjar ju bli stor! Reglerad ålder säger 6 månader IDAG! Hurra för det!

Vinnie vill fortfarande inte vända sig från rygg till mage. Jag minns inte hur det var med Engla och Blake men BVC säger att det inte är något konstigt eller anmärkningsvärt. Jag känner mig ändå fundersam då han mest verkar helt nöjd liggandes på rygg. Någon mer erfarenhet av detta? Vinnie gillar dock att sitta upp och jag tror inte det är långt ifrån att han faktiskt sitter helt själv. Han sitter stadigt i sin matstol nu vilket ofta är en räddning när han är gnällig, då kommer han upp i samma nivå som oss och kan följa oss samtidigt som han leker.

Vinnie har fått in någon form av rutin med sömnen på dagarna. Han vaknar mellan 8-9 varje dag och somnar om vid 10-11 en lite stund. Sedan sover han oftast (men inte alltid) en längre stund efter lunch och sedan en kortis vid 17-18. Vi har dock problem med att få honom att sova i sin säng eller egentligen någon annanstans än i min famn eller i vagnen. Han somnar för natten vid 21-23, beroende på när vi går och lägger oss. Under natten sover han bredvid mig och snuttar konstant. Jag och Christian konstaterade att igår att det kommer ge sig med tiden, att vi inte kommer göra någon kraftansträngning för att ändra detta just nu. Med barn nr 3 har jag en mycket mer lugn och ”det löser sig” känsla runt saker och ting. Visst att det är frustrerande och ibland rent av skit jobbigt att amma hela nätter och hela dagarna med max 2h mellan men det kommer inte vara så för alltid.

Vi har gett V smakportioner några gånger och han verkar gilla det! På morgonen får han alltid en sked av min smoothie som han lapar i sig. Vi har inte lagt ner någon större möda här heller utan låter det ta sin tid. Jag trivs med amningen och Vinnie också. Jag har som mål att byta ut frukosten till gröt i sommar om Vinnie fortsätter vara nöjd. Ni som missat mitt inlägg om varför jag är så mån om amningen kan läs det här. Vi ska givetvis fortsätta med smakportioner för att han ska lära känna nya smaker men vi stressar inte. Allt har sin tid!

Hur går det för er andra med barn i samma ålder? Mat, sömn, utveckling?

8

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@emilyslotte
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00