ANNONS

Vårt magiska bröllop – bilder, länkar & tips!

/

Den 1 Juli 2017 kommer alltid vara vår dag. Vår bröllopsdag! Efter nästan tio år tillsammans så föll Christian ner på knä i en båt i Köpenhamn och där började vår resa till denna magiska dag.

Det var rent flyt att vi 5 månader innan utsatt datum lyckades hitta den mest idylliska och magiska lokalen någonsin, efter att knappt ens börjat tänka bröllop! Jag hade en bild i huvudet av hur allt skulle se ut och lokalen fick bli min utgångspunkt. Som alltid när jag har en deadline så måste jag känna av tidspress för att prestera, där av lite slow start, jag är en bridesillas motsats skulle jag vilja påstå.

När jag började fundera på vilken känsla jag ville att dagen skulle andas så landade jag i det charmigt bohemiska, det avslappnade och lite enkla. Både jag och Christian lägger störst vikt i umgänget och det sociala mer än i flådig mat, pampig underhållning och vita slätstrukna dukar. Det ska vara avslappnat, det var ledordet. Ute på Lydinge säteri var allt perfekt och precis lagom. Här finns mer information om lokalen.

Vi fick tillgång till ladan några dagar innan och vår fantastiska bröllopskordinator Anna från Rental Stories såg till att lokalen smyckades på ett magiskt vis, alla detaljer, dukning, ljusslingor och blommor var liksom på pricken. Det är otroligt värt att ha någon som håller i alla trådar och planering inför en dag som denna, inte minst när dagen D närmar sig. Vi kunde vara hundra procent avslappnade och närvarande just med anledning av att Anna fanns och tog över alla kontakter och såg till att allt föll på plats. Helt klart den bästa investeringen inför dagen. För er som är intresserade av Anna hittar all info här.

När det kom till kläder så var det samma sak där, ledigt, sommrigt och bekvämt var det jag utgick ifrån, även för gästerna var det ”sommarfin” som gällde. Anledningen till att jag referar till att JAG gjorde någonting är för att det var just så, JAG planerade. Christian är bra på mycket men detta överlämnade han med varm hand till mig som ofta kände mig rätt nollad i all planering, där av räddningen Anna.

Under våren var jag hos Elsa Billgren och provade ut en helt magisk drömklänning som jag föll pladask för. Tur att den lilla kulan som senare tillkom även fick utrymme i klänningen. För er som är ute efter en unik, äldre klänning med lite patina kan jag verkligen rekommendera er att kontakta Elsa och boka in ett möte hos henne, så otroligt värt det! Ni bokar och finner mer info här.

När det kom till mina brudtärnor och Christians bestmans så fick det själva bestämma vad det ville bära. För oss fanns ingen anledning att styra eller bestämma här, det man tycker är bekvämt och fint själv är det man kommer bära på bästa sett!

Min bukett är ett kapitel för sig. Underbara Maria på Årsta blomsterhandel förstod min luddiga beskrivning på pricken och band ihop den härligaste brudbuketten jag någonsin sett, ren magi. Hon lyckades få ihop alla följets blommor på otroligt fint sett. Är ni på bröllopsbukettsjakt kika in här för kontaktuppgifter.

Så hur förevigades då denna magiska dag då solen trotsade regnet? Att hitta en bröllopsfotograf är en riktig djungel om ni frågar mig. Du vill gilla fotografens bildspråk, klicka med personen bakom kameran och känna dig trygg i att dagen förevigas som DU vill. Det är inte gratis att anlita en bra fotograf som uppfyller allt det överskrivna men det är otroligt värt det i efterhand.

Vi anlitade Malin Lindner, aka photo by mile och resultatet ser ni i hela inlägget. Malin är ren magi och antagligen världens bästa och härligaste bröllopsfotograf! Hon lyckades fånga så många ögonblick som är ovärderliga idag. Ni som är intresserade av att hitta kontaktuppgifter och boka henne hittar mer info här.

Hur lyckas man då med konststycket att få till en härlig middag och en kul fest där man inte sitter och gäspar sig genom tal efter tal? Svaret lyder: toastmadames/masters. Nyckeln är just dessa personer och utan våra magiska toastmadames hade kvällen aldrig blivit så bra som den blev. Wow, jag kan fortfarande förundras över dessa två tjejers jobb! TACK!

Vi valde att bjuda på tvårätters och pralin för att senare övergå till bröllopstårta och fest. Det blev väldigt lyckat och övergången från tårta och bubbel till bröllopsvals och fest blev perfekt. Kvällen avslutades långt efter midnatt och givetvis stängde vi festen, jag och min nyblivna man.

24

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00