ANNONS

Mina bästa produkter efter förlossningen

/

Allmänt

,

Graviditeten

,

Tips

,

Nu är det 11 dagar sedan jag födde barn och under dessa dagar har jag hunnit använda ett gäng produkter som jag känner har underlättat för mig. Så här nedan kommer mina bästa tips till dig som också ska föda barn!

1F98D165-1FF1-4E42-A9CB-C28980EC08EE

Frida Mom hygieniska engångstrosor. Jag vet att de flesta verkar älska nättrosorna som man får på förlossningen men dessa är både skönare och sitter bättre enligt mig. Om jag har turen att få barn en gång till så kommer jag definitivt att köpa dessa igen. Nu har mitt avslag dock avtagit så pass att jag bara behöver använda trosskydd och kan därmed ha lite mindre vanliga trosor igen. Men under de dagar som jag behövde ha de stora förlossningsbindorna så var dessa de absolut skönaste trosorna!

9BB990A0-E4D3-4FE1-B9A5-285D05A0FCB3

Intimdusch. Den här är nog det bästa av allt som jag kommer visa i det här inlägget. Jag hade med mig duschen till förlossningen också och den har varit så skön att ha nära till hands vid varje toalettbesök. Jag har varit väldigt öm i fiffi efter förlossningen och har inte velat torka så noga med papper då det gjort ont. Så varje gång jag kissat så har jag fyllt denna med ljummet vatten och sköljt av underlivet och sedan bara kunnat dutta lätt med pappret efteråt. SÅ bra grej! Någon gång har det gjort ont medans jag kissat också och då har det varit skönt att spola med denna samtidigt.

724C7F29-1CF5-4BB1-9887-5CFBCD496D72

Medela bröstvårtsskydd. De första dagarna så fick mina bröstvårtor en chock av att ha en bebis hängandes i brösten var och varannan timme. Det gjorde rätt så ont och jag till och med fick sår som blödde. Greppet var dock bra enligt både dem på BB, läkaren som jag träffade på återbesöket och sen även BVC sköterskan… Så jag antar att det bara var för att brösten var ovana.

Nu har såren läkt och det gör inte längre ont att amma (YES!!😍). Hur som helst, dessa skydden hjälpte mig att läka bröstvårtorna lite snabbare. Med dessa så slapp jag ha kläder som skavde på bröstvårtorna och de släpper in luft via hålen också + att de dessutom samlar upp mjölk. Jag har beställt ett par likadana nu fast utan lufthålen som enbart samlar upp mjölken som ska komma ikväll. 

3EE39CBB-4FE1-4A88-BB17-5366FBAA34E4

Medela Purelan. När vi ändå pratar om bröstvårtor! Den här har också hjälpt mina bröstvårtor på traven när de varit ömma. Bara att smörja in och sen låta den verka. Det som är ett plus med denna är att man inte behöver tvätta av den utan att går bra att amma med den på.

3328AAD5-60FB-456A-9FE9-1708B974CFA2

Plume Gel pack. På min bild här är den fryst då jag har använt den som isbinda men den går även att värma! Jag sprack inte särskilt mycket under förlossningen men det blev en grad 1 bristning i ena blygdläppen som vi fick sy. Dessa stygn sitter liksom så att de skaver mot trosan konstant. Inte superskönt… Men denna har varit fantastisk! Så man lägger den helt enkelt i frysen och sen klär man in den i medföljande tygpåse och lägger i trosan. Eller om man vill ha den på annat ställe för den delen också. ☺️

B1A14FD3-D7CC-46E3-B423-564B72E36D29

Multi-gyn kompresser. SÅ sköna att lägga mot stygnen när de gjort ont. 🙏🏼

401E6D7E-D4E9-4F35-BEF7-C2A9FA6CA4B8

Vattenflaska med sugrör. (Den här köpte jag på sportamore för flera år sedan.). Gud vad amningen gör mig törstig! Jag dricker, dricker och dricker. Den här flaskan är på 1 liter och jag har den med mig överallt. På natten när jag ammar så får jag i mig hela flaskan och går sen över och dricker från Jespers flaska. Det är helt otroligt att jag dricker över en liter vatten enbart på natten. Jag blir inte särskilt kissnödig heller, allt vatten går direkt till brösten 😅 Sen under dagen är det samma sak såklart.

D989F8A7-5DB0-42D4-B451-D1734821B2A1

Multi-mam After-Birth spray. Det här är sista tipset från mig i detta inlägget. Den här sprayar jag på underlivet vid behov, den är skönt kylande när det är ont och ömt.

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@ellenfredell
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00