ANNONS

En tuff dag med mycket tårar och en sväng till förlossningen igen

/

Graviditeten

,

Min morgon började ju dåligt med att jag kände mig ledsen efter nattens mardröm som jag skrev i inlägget imorse. Det fortsatte inte bättre om man säger så… Mardrömmen fortsatte!

Jag hade tid hos barnmorskan strax efter 9 på morgonen, idag var första gången som inte Jesper skulle följa med då han inte kom loss från jobbet. Det gjorde inte så värst mycket för mig, dessa besök går mest ut på att mäta storleken på livmodern, kolla mitt blodtryck samt lyssna på bebis hjärta. Allt såg bra ut men sen när vi kom till att lyssna på bebis hjärta blev det plötsligt jobbigt. Bebis hjärta slog jättesnabbt och hon hade en puls på mellan 177-195 slag. Hon brukar ha cirka 137-145 och har haft det i flera månader. När pulsen inte gick ner så fick jag testa att ligga på sidan istället för att se om bebis helt enkelt blev stressad av att jag låg på rygg. Men även när jag låg på sidan så var hennes puls uppe runt 180 slag. Barnmorskan försökte lugna mig men samtidigt så märkte jag av hennes oro, min egen puls gick säkert upp i 120 här även fast jag låg ner för att jag blev så stressad av situationen.

Jag fick gå ut och sätta mig i soffan och dricka ett stort glas saft för att se om bebis puls kanske skulle gå ner om jag fick något i mig. Sen mätte vi igen men det blev samma sak, pulsen på bebis var fortsatt hög. Jag blev rädd och började givetvis gråta och barnmorskan försökte trösta samtidigt som hon ringde till förlossningen. Jag var för upprörd för att köra bil så min syster kom och skjutsade mig. Jesper tog sig från jobbet och åkte till förlossningen han med men fick tyvärr inte följa med in…

JPEG-bild-107DEE238784-1

Jag fick jag ligga i CTG i 20 minuter (då mäter dem hjärtslag på bebis och sammandragningar på mig). Men då var det normal puls igen, mellan 135-145. Så all good. Väldigt väldigt skönt att hennes puls gick ner och blev normal igen. Jag fick aldrig något riktigt svar på vad hennes ökade puls kunde bero på, kanske var det bara att hon rörde sig väldigt mycket just då och därför blev ”andfådd” eller något. Det var inget som dem på förlossningen tyckte att vi behövde undersöka i alla fall eftersom att hennes puls var så bra när vi gjorde CTGn.

Men nu är jag helt slut för jag har gråtit så mycket och jag tyckte att det var hemskt att behöva vara där inne helt ensam. Det är inte alltid helt kul att vara gravid och särskilt inte under corona pandemin. Vid sånna här tillfällen när man är rädd och verkligen behöver stöd så hade jag så innerligt önskat att Jesper skulle vara där inne med mig. 😭

bölunge

En selfie här ifrån soffan, jag är helt slut. Ligger och pratar med lilla M i magen och är tacksam att allt är bra igen.

Dessutom fick jag ett mail nu på eftermiddagen som sa att dem hade bestämt på min barnmorskemottagning nu idag (efter att jag hade varit där imorse) att från och med nu så får inte partner följa med längre på grund av den ökade smittspridningen i samhället av Covid-19… Jag som redan är så känslig idag började gråta av det mailet med. Det är ju så lite kvar nu och jag hade verkligen velat ha med honom på de sista besöken. Det blev verkligen en dålig erfarenhet idag när allt alltid har varit så glatt hos barnmorskan och den enda gången som han inte följde med så blev det dramatiskt. Jag hoppas hoppas verkligen att vi kommer att hålla oss friska så att Jesper får vara med på förlossningen åtminstone, jag vet inte vad jag skulle ta mig till om inte han fick vara med på den… Jag ska nog kliva in i duschen nu, skölja av den här dåliga energin som jag har nu och ladda om. Tända lite ljus, se en feel good film och komma ur den här tankebanan där allt jag ser är elände… 😅

8

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00