ANNONS

På måndag börjar skolan!

/

Efter att ha varit hemma i 10 veckor och haft hemundervisning i 8 veckor börjar äntligen skolan på måndag.

Wp 15901496744975885069166829109382.jpg

Men det kommer absolut inte vara som vanligt!!

För det första kommer de bara gå i skolan måndag, tisdag och torsdag. Onsdagarna och fredagar är de lediga. Theo kanske kommer ha några skoluppgifter att göra.

Theos dagar kommer se ut på följande sätt:

Jag kommer få sitta i bilen, eller stå vid cykeln, på en bestämd parkeringsplats. Hans lärare kommer med mask och vi vuxna får inte lämna våra bilar. Theo kommer ha mask på sig till och från klassrummet, på rasten och vid lunch, får självklart ta av den så de kan äta.

Läraren kommer att sprita deras händer och sen får de följa de blåa pilarna och absolut inte lämna den rutten.
De kommer vara max 10 elever i samma klassrum och där kommer de sitta på lagom avstånd från varandra.

De får träffa 3 lärare och då kommer lärarna till dem i deras klassrum.

De får bara leka med barnen i deras grupp och bara vara på en bestämd plats på skolgården. Den är uppdelad i olika sektioner och man måste hålla sig till sin sektion.

Wp 15901497333684035546373183500300.jpg

Lunch äter de utomhus eller i sitt klassrum och då är det kall mat som gäller, sallad eller en smörgås. Man får ta med egen mat om man vill. Så kommer det säkert bli för oss då Theo varken äter sallad eller macka….

De får bara röra sitt eget material, böcker, pennor mm och absolut inte ta med några pokemonkort eller liknande.

Det är strikta och noga handtvättsrutiner flera gånger om dagen.

När dagen är slut följer läraren dem till parkeringen där vi föräldrar sitter i våra bilar och väntar.

Max dagar kommer se ut så här:

När Theo har blivit upphämtad av sin läraras får jag gå ner till förskolan med Max där vi får ställa oss på led med 1.5 meter i mellan oss för att sen göra en snabb överlämning vid grinden i tur och ordning till en fröken som står med mask.

På de senaste zoom mötena har fröknarna haft mask så barnen vet hur de kommer att se ut. Barnen behöver inte ha mask.

De kommer att vara uppdelade i grupper och måste hålla sig till sin grupp hela dagen. De har också bestämda sektioner på skolgården som de inte får lämna.

Wp 15901497190201544683548937002714.jpg

De kommer att vara ute så gott som hela dagen så man måste tänka på att packa ner ombyte eller regnkläder i deras väska då de inte har någon låda där inne. Om de regnar kommer de såklart att gå in.

Wp 15901497471114718696514674893907.jpg

Detta känns väldigt märkligt och vi har pratat mycket om det här hemma. De är båda införstådda med hur det kommer vara men det är nog inte förrän på måndag de verkligen förstår hur läget kommer vara…

Jag förstår ju att skolan gör allt vad som står i deras makt och de ”vågar” inte avböja från några rekommendationer vilket iof är bra men det känns inte bra i mitt mammahjärta att släppa iväg Theo med mask…. Men man vänjer väl sig med det också.

Wp 1590149958571103775272513620502.jpg

Vi försöker peppa och ladda inför måndag och killarna ser verkligen fram emot att börja och träffa sina vänner igen även om de är väl medvetna om att det är långt ifrån en vanlig situation.

Max har ju varit hemma i 10 veckor och nu ska jag bara lämna honom vid grinden…..undrar hur det kommer att gå??? Det kommer nog vara många gråtande barn de första dagern….

Men som sagt, det är ändå skönt att barnen ens kan gå till skolan för vi, speciellt jag, har börjat tackla av rejält här hemma….. Det blir väl så när man ser ljuset i tunneln, då vågar man känna efter hur man egentligen mår och jag har inte mått bra det sista….. Jag har haft svårt att se att något är roligt, varit trött, nedstämd och jag har saknad mig själv. Jag har tackat nej till mycket jobb då tiden inte funnits och då har det blivit att jag ”bara” varit mamma. Svårt att förklara men det känns skönt att göra något annat än att ha hand om hemundervisning, laga mat, städa, ta hand om barnen utan faktiskt göra något för mig själv!!!

4
69

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00