LOVE CAKE
Ingredienser
8 bitar
Kaksmet
- 50 g smör
- 1 dl mjölk
- 3 ägg
- 2 dl socker
- 3 dl kakmjöl med bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 dl blandade frysta bär, t ex hallon och blåbär
- 75 g vit choklad, hackad
Glasyr
- 2/3 dl florsocker
- 1 msk vatten
Så här gör du
80 minuter
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en liten kastrull. Ta kastrullen av värmen och blanda i mjölken.
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt smör- och mjölkblandningen. Rör ner mjöl och vaniljpulver. Vänd ner bär och choklad försiktigt, bara så att det blandas.
- Häll smeten i en kakform klädd med bakplåtspapper. Sätt formen i nedre delen av ugnen och grädda kakan ca 45 minuter eller tills den är klar, känn med provsticka.
- Låt kallna.
- Rör ihop ingredienserna till glasyren, tillsätt lite mera florsocker eller vatten för att glasyren ska ha en trögflytande konsistens. Ringla glasyren över kakan. Låt kallna.
2