ANNONS
PersonuppgifterCookies

LOVE CAKE

Ingredienser

8 bitar

Kaksmet

  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl kakmjöl med bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 dl blandade frysta bär, t ex hallon och blåbär
  • 75 g vit choklad, hackad

Glasyr

  • 2/3 dl florsocker
  • 1 msk vatten

Så här gör du

 80 minuter 

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en liten kastrull. Ta kastrullen av värmen och blanda i mjölken.
  3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt smör- och mjölkblandningen. Rör ner mjöl och vaniljpulver. Vänd ner bär och choklad försiktigt, bara så att det blandas.
  4. Häll smeten i en kakform klädd med bakplåtspapper. Sätt formen i nedre delen av ugnen och grädda kakan ca 45 minuter eller tills den är klar, känn med provsticka.
  5. Låt kallna.
  6. Rör ihop ingredienserna till glasyren, tillsätt lite mera florsocker eller vatten för att glasyren ska ha en trögflytande konsistens. Ringla glasyren över kakan. Låt kallna.
2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00