ANNONS

Har du tappat lusten? Hjälp finns!

/

De flesta jag pratar med vill ha sex med sin partner. Men hittar inte tid eller lust för sex när tiden finns.

Vilket resulterar i att mycket av mitt arbete ägnas åt att hjälpa framför allt kvinnor och par att hitta sexlusten eller system för att hitta luckor för fysisk kontakt.

Tid brukar vara lättare att lokalisera än lust som är högst individuellt.

Tid brukar vara lättare att lokalisera än lust som är högst individuellt. Det brukar ta lite längre tid. Vill man hitta tillbaka till sin lust krävs det en del arbeten och kommunikation.

De flesta tycker det är värt det. Men man får inte glömma att närhet behöver vara ett aktivt val och passivitet likaså.

Steg nummer ett brukar vara att lokalisera när lusten försvann eller senast man kände lust och åtrå. Här är det viktigt att inte lägga fokus på partnern och som partner att inte ta det som kritik. Sällan är det partnern i sig som är anledningen till den fallna lusten.

Sällan är det partnern i sig som är anledningen till den fallna lusten.

Hände det någonting speciellt när lusten försvann? Kanske blev ni föräldrar, vart det stressigt på jobbet? En del är även känsliga för världsläget och oro som kan komma med obalansen i världen. Vi är en generation som vart med om många stora händelser. Pandemin och invasionen av Ukraina är två av de.

Tips
Har ni blivit blessade med en nyfödd är det inte ett dugg konstigt att sexlusten slackat. Ni har nya roller att finna i er själva som föräldrar men också nya partners att lära känna i rollen som föräldrar. De flesta sex veckorna behöver ni inte ens fundera på sex, helt utan att känna att det är något fel.

Ni har nya roller att finna i er själva som föräldrar men också nya partners att lära känna i rollen som föräldrar.

Är det så att du är en känslig skäl som inte kan finna lusten pga av händelser kan det vara en idé att stänga av notiserna och begränsa nyhetsflödet till nyheterna på TVn eller designera en viss tid för att läsa tidningen. Oftast tar vi in intryck intensivast på morgonen eller kvällen. Kanske är lunchtid en sådan.

En dagbok kan också vara ett alternativ. Du kan skriva upp alla dina tankar som brukar störa din sömn eller bidra till ett fattigare sexliv och lämna den i en låda utanför sovrummet. Det är symboliskt men symbolik gör mycket för oss människor.

Det är symboliskt men symbolik gör mycket för oss människor.

Stress på jobbet är ofta en drivande faktor i varför intimitet hamnar i baksätet. Men intimitet är också något som kan få ditt arbete att evolva. Uppgifter på jobbet är i regel vad det är och många gånger kan du inte styra över hur stressigt det är. Kan du det är det toppen och då behöver du reda ut vilka områden som suger drivet ur dig och hitta nya tillvägagångssätt. Men om du har ett ”vanligt” jobb får du hitta ett sätt att väva in romantik på arbetstid.

Hur gör man det? Är du old school och en sucker for love som mig (och Tupac) kan ni turas om att varannan dag skicka med en handskriven lapp med lunchlådan. Du får du vara hur dirty eller romantisk du vill men det måste vara ärligt. Det behöver inte vara ett brev, några rader kan faktiskt vara mer eggande och lämna rum för fantasi. Det kan stå saker som ”När du kommer hem ska du få en massage” eller ”Idag kommer jag jobba utan kalsonger på mig och tänka på dig” ett härligt ”Jag ska sakna dig hela dagen” kan också räcka.

Du får du vara hur dirty eller romantisk du vill men det måste vara ärligt.

Men vi har ju gått framåt och idag finns det många andra alternativ än papper och penna. Du kan skicka sms där ni har en dialog om vad ni ska göra ikväll tex ”Älskling jag tar barnen ikväll och sen ska jag laga middag och avsluta med att äta dig”…

”Älskling jag tar barnen ikväll och sen ska jag laga middag och avsluta med att äta dig”…

Vill ni ta steget längre har teknikgudarna givit oss app-styrda sexleksaker som trosvibratorer och penisringar. På så sätt kan ni starta förspelet på skilda håll och spara den där dyrbara tiden ni aldrig hinner få för förspel mellan blöjbyten och matlagning.

När kände du senast lust? Vilka ingredienser låg på bordet? Var det en massage? Ett djupt samtal med din partner eller var ni på annan ort? En del brukar koppla hemmet till måsten, arbete eller tjafs. Det är därför inte helt ovanligt att lusten kan dyka upp när ni är utanför hemmet på tex hotell eller semester.

En del brukar koppla hemmet till måsten, arbete eller tjafs.

Tips
Det kan vara att göra sovrummet till en bråkfri zon eller en zon fri från snack om hushållsarbete, jobb eller andra saker som får hjärnan att slå på work-mode istället för sex-mode. Kritik gentemot varandra bör också avhandlas på annan plats än sovrummet oavsett om den är konstruktiv eller inte.

Det här är bara att skrapa på ytan och ibland är spärren djupare än att göra ett rum heligt eller skicka romantiska lappar. Att ta hjälp av ett proffs för att hitta tillbaka till ett blomstrande sexliv är aldrig en dålig idé.

Jag kommer att fortsätta ge er tips för att vända skutan, men även skriva ett inlägg om när du bör kontakta en sexrådgivare, sexinspiratör eller sexolog.

Sex ska alltid vara ett val och byggas på njutning eller en längtan om närhet. Därför kommer jag aldrig ge råd som ”bara gör det”. Det brukar sällan hjälpa, ofta behöver vi gräva djupare för att hitta tillbaka till din genuina sexlust.

637E0F4F-69C0-4EBC-AC6E-FB8C99986EA6
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

10 heta serier i hettan

/

Hur underbart det än är med värmen vi fått, är det rätt skönt att kunna gömma sig för den i ett svalt rum med en härlig serie.

Här får du mina topp 10 serier med de smaskigaste innehållet!

FB6AD0CD-75CF-4A99-8259-3002526E5F04

Familjen Bridgerton – Netflix
Har någon missat det här kostymdramat i serieform har ni verkligen något framför er.

Två säsonger har du att beta av och de är minst sagt lättsmälta och lätta att klippa under några dagar.

Jag vill ändå påstå att första säsongen är snäppet sexigare med fler sexuella äventyr och möten än säsong två. Men har man tålamod kan jag rekommendera säsong två med, för snusket kommer. Eller ja det är 1800-tal så det är mycket trånande, kärleksförklaringar och 18 lager silke innan man når det härligheterna!

8751EE0E-8E23-4618-86B4-962AAFF070E7


Minx – HBO
Fullkomligt älskar MINX på HBO. En feministisk skribent som slår påsarna ihop med porrkungen av magasin och gör en feministisk tidning med nakna män.

Jag säger inte att det är helt i linje med min feminism eller så kanske det är precis vad det är? Men det här är inte politiskt, bara riktigt härlig feel-good-TV med bra dialog, bra skådespelare och mycket naket.

Kärlek & Anarki – Netflix
Säsong ett är toppen, men är du ute efter skruvade sexscener kan du hoppa på säsong två omedelbart.

Katt-rollspel, lesbiskt sex och sex mellan både yngre karaktärer och äldre. Riktigt bra skådespelarinsatser och lagom lite ångest blandat med rå humor.

Clark Netflix
Jag säger inte att Mr Stockholmsyndrom är det sexigaste vi har. Men nog liggs det en hel del. Inga konstnärliga sexuella möten men med en hög dos humor.

Married at first sight – SVT
Gillar du svenska Gift Vid Första Ögonkastet? Då kommer du älska den amerikanska versionen.

Blev du som jag besviken på förra säsongen är den amerikanske Married At First Sight här för att gottgöra allt.

Det är så mycket underhållande faktorer. Jag älskar relations-TV och här får vi möta fem olika par som alla har deras issues om man säger så.

Liggs det? Japp redan första natten.. Var det en bra idé? Nä inte direkt. Ni måste titta.

Naked and afraid of Love – Discovery plus
Jag är ett stort fan av Överlevar-showen Naked and Afraid. Så ni kan gissa om jag åt spinn-offen Naked and Afraid of Love med sked.

Nakna personer i par placeras ut på olika öar där de antingen kan hitta kärleken i varandra eller utforska området vidare och träffa på andra nakna par.

Det är minst sagt svartsjuka inblandat men också genuina band som knyts. Helt värt en titt!

Knutby: i blind tro – HBO
Det är inga göttiga ligg här. Men fascinerande! Det finns en specifik scen i ett badkar mellan huvudkaraktärerna som är det sjukaste jag sett.

Om ni tänker att ni vet allt om Knutby kan det vara sant. Men det betyder inte att ni kan sova på serien.

Ligga – Discovery plus
En serie där det absolut bjuds på sex. Men den erbjuder en riktigt trippig final också.

I huvudrollerna hittar vi bla Clara Henry och Ulrikke Falch från Skam.

Vi stöter även på gästspel från Amy Deasismont som är med i hela tre av serierna på listan!

Thunder In My Heart – Viaplay
Otrolig serie som drar igång med en ganska så ovanlig sexscen. Vi hade Amy Deasismont som skrivit serien och även spelar huvudrollen Sigge i studion. Ett avsnitt ni definitivt borde hugga tänderna i efter ni sett Thunder In My Heart.

Där stöter ni också på Alexander Abdallah och Julia Lyskova!

Vill inte spoila för mycket men håll utkik efter en sexscen på Mc-Donalds så pratar vi om det sen!

Love, Sex and Goop – Netflix
Är du intresserad av sex och att utvecklas i din egen sexualitet kan jag varmt rekommendera Love Sex and Goop på Netflix.

Vi möter en rad modiga par med olika svårigheter i sin sexualitet och får se dem blomstra med handfasta råd och ibland härligt flummiga sessioner.

Det finns definitivt något för alla där.

Har ni några härliga serier ni vill dela med er av?

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Mänskliga rättigheter gäller inte kvinnor

/

Jag satte min mobil på vila under midsommarhelgen. Vi firade Petter som tagit examen och midsommar är dessutom min familjs absolut viktigaste högtid. Hört på många podcasts inför midsommar där de vittnat om hur ångestladdat midsommar kan vara. För mig har det aldrig vart så. Kanske för vi alltid haft en given plats och givna människor att fira med.

06130044-31D5-4B44-AEEA-8B569CB90951

I varje fall slog jag på internet igår och möttes av att USA nu gjort det möjligt för delstater att göra aborter olagligt.

Det här är i särklass det största nederlaget för feminismen. Jag är av övertygelse att rätten till sin egen reproduktion är den enskilt största och mest viktiga frågan för feminismen.

Jag har också noterat många gånger om hur man vill dra det till sin spets. Man vill gärna hänvisa till de som blir gravida under våldtäkt eller de vars liv hotas av en graviditet.

Det är en försvinnande procent i vad det kommer leda till när det kommer till jämställdhet.

Jag vill istället prata om de ekonomiska skillnader. Kvinnor mitt i karriär som tvingas bli mödrar och klyftorna som redan är ett reellt problem i klyfta mellan kvinnor och män.

Flickor som går i högstadiet eller gymnasiet vars liv nu kommer gå ut på att försörja barn och tackla en graviditet i skolmiljö.

Kvinnor som inte kommer kunna vidareutbilda sig och blivande fäder som kommer ta bakdörren ut ur barnets liv. Det är framför allt det som gör mig skärrad. Den påtagliga skillnaden i val för kvinnor och män.

USA som dessutom har en påverkan av magnitud i hur resten av världen agerar.

Jag ser kvinnor i USA som postar uppmaningar på twitter om att radera sina mens-appar. Det pågår ett krig mot kvinnor som accelererat och jag personligen känner mig inte ett dugg säker på aborträtten i Sverige nu när kvinnor på så många ställen reducerats till vandrande kuvöser.

Jag vet inte hur vi tar oss vidare? Hur vi sätter tryck på de som styr när kvinnors rättigheter blott är en dimridå förklätt i omsorg av oskyldiga barn. Det finns inget att bygga på.

Vi måste börja om.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00