"Snoppen och snippan"-videon får 18-årsgräns på Youtube

Barnkanalens musikvideo "Snoppen och snippan" orsakade stort rabalder i sociala medier i förra veckan. Youtube reagerade med att klassa den som barnförbjuden - något de under dagen backat på.

Det var i förra veckan som SVT:s Barnkanalens släppte videon inför starten av tredje säsongen av barnprogrammet "Barnakuten". En stor majoritet av reaktionerna i sociala medier har varit positiv, men en hel del föräldrar har också reagerat negativt på videon.

Nu har Youtube vuxenklassat musikvideon vilket innebär att man måste ha ett konto på Youtube samt bekräfta att man är över 18 år för att kunna se klippet där. Enligt SVT vänder sig videon till 3 - 6-åringar, skriver Dagens media.se.

UPPDATERING: SVT har under dagen varit i kontakt med Youtube som ändrat sitt beslut om att snipp- och snoppvideon är barnförbjuden. Det krävs inte längre att man är över 18 år för att man ska få se filmen.

På grund av kritiken har SVT publicerat en artikel där de svarar på tittarnas frågor.

Vad tycker ni om videon? Diskutera gärna!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!