Resguide: Cecilia Blankens Miami

För den som reser med barn är Miami det perfekta resmålet, tycker mama-bloggaren Cecilia Blankens. "Klimatet är fantastiskt och det finns otroligt mycket att göra."

Att återvända till Miami är självklart för familjen Blankens. Först bröllopsresan 2008, sedan en ny vända tillsammans med båda barnen, Rio och Bonnie, vintern 2011.– Klimatet är fantastiskt och det finns otroligt mycket att göra. Dessutom gillar jag när man kan kombinera strandsemester med storstadssemester, säger Cecilia.

– Miami är helt otroligt barnvänligt. Alla restauranger välkomnar barn, det finns lekparker och pooler överallt – förutom alla aktiviteter och sevärdheter som är anpassade för just barn. Några timmar bort med hyrbil ligger Orlando med Disney world, Sea world och Universal.Vad ska man som barnfamilj undvika i Miami?– Billiga hotellrum kan vara rätt ruffiga. Överväg att hyra lägenhet i stället så får ni gott om plats också. Men kolla exakt var stället ligger innan ni bokar.Vad vill du att Bonnie och Rio ska minnas från Miami?– Alla vackra färger på byggnader, havet, djur och människor, och den otroligt öppna, artiga och trevliga stämningen. 

Topplistan – Miami beach:

Restauranger:- Joe’s stone crab restaurant (11 Washington avenue, joesstonecrab.com). Oerhört populär restaurang som serverar den lokala specialiteten Stone crabs. 

- Davids café (1058 Collins avenue, davidscafe.com). Dygnetruntöppen restaurang med fantastiskt god kubansk mat. Perfekt lunchställe! 

- The Raleigh (1775 Collins avenue, raleighhotel.com). Urmysigt hotell med grym bar och en fantastisk restaurang under palmerna vid poolen. Här äter man bäst utan barn men i romantiskt sällskap med den du är kär i. 

Hotell: - När man reser med barnen tycker jag att det är lättare att hyra lägenhet, på Miami beach finns såväl strand som restauranger och lekparker inom gångavstånd. Vi hittade en lägenhet genom homeaway.se.

- Grymma ställen för drinkar på kvällarna är The Raleigh, Ritz Carlton och inte minst Soho beach house (där du måste bo på hotellet eller vara medlem för att komma in). Det sistnämnda är ett av de absolut snyggaste och coolaste ställen jag har varit på.

Kul för familjen:- Miami Zoo (miamimetrozoo.com) Många glada djur och stora ytor. Bonnie kan inte sluta prata om när hon fick vara med och mata en noshörning med morötter. Dessutom kan man hyra cykelbilar för att ta sig runt hela området. Kul bara det!

- Miami Seaquarium (miamiseaaquarium.com) är inte så tokigt, men Miami Zoo är bättre och mer prisvärt.

- Poolen i Flamingo park och stranden i Miami beach förstås.

- På miamimunchkins.com finns fler tips.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 3 nr av mama för endast 99 kr. Köp nu!