Linda Lindorff och barnen Lykke, 4, och Wilhelmina, 3, slappar på en klippa.
Linda Lindorff och barnen Lykke, 4, och Wilhelmina, 3, slappar på en klippa.

Linda Lindorff: "Resan blev en skattjakt som varade i flera dagar"

Programledaren Linda Lindorff, 40, är ett riktigt resproffs. Vi tog reda på vilket hennes bästa restips med barnen är. "Malta är oväntat bra på alla sätt", säger Linda Lindorff.

Vart reser du helst med barnen?– Det finns många ställen, men Malta är verkligen oväntat bra på alla sätt. Flygresan är inte så lång och det ligger nära Afrika. Och det är en härlig blandning av Medelhavet och något annat, man riktigt känner historiens vingslag där.

Hur bodde ni?– Vi bodde på femstjärnigt hotell med egen strand i utkanten av huvudstaden Valetta, det var perfekt för barnen som älskar att leka i sanden. Och det var prisvärt, hela resan med flyg, transfer och hotell för oss fyra kostade 26 000 kronor.

Hur är maten?– Malta har varit en brittisk koloni, så på barnmenyn är det mycket fish & chips och kycklingnuggets. Vi lät barnen dela på en rätt från vuxenmenyn i stället, och på den fanns det fräsch och god medelhavsmat. 

Vad får man inte missa?– Den lilla ön Gozo är ett måste. Den är mindre, lantligare och mycket lugnare än huvudön. Där finns Blå fönstret, en enorm klippa där vind och vatten gjort ett hål som ser ut som ett gigantiskt fönster. Man kan hyra båt och åka runt bland vikar och spännande grottor.

Vad tyckte barnen var roligast?– Malta är en enda stor kulturskatt, och huvudstaden Valetta är som ett öppet museum. För att det skulle bli kul för barnen gjorde vi en skattjakt som pågick i flera dagar. Ön har varit härjad av pirater så vi gjorde en skatt­karta som vi hade med oss hela tiden, och då blev det kul att titta på historiska byggnader. Båtarna i hamnen förvandlades till piratskepp. Och på en sandstrand på Gozo smög Jacob i väg och grävde ner skatten som barnen sedan hittade. De är helt lyriska och vill tillbaka till Malta hela tiden. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 3 nr av mama för endast 99 kr. Köp nu!