mama testar Legoland: Lyckan är total när Batman gör entré

mamas Nina Hampusson testar Legoland med Abbe, 8, och Valter, 4.

Spoileralert: ALLT i Legoland är gjort av lego (nästan)! Nej, det är ingen överraskning, ändå kan vi inte låta bli att häpna över vilka fantastiska skapelser som faktiskt kan byggas av små plastklossar. Från att vi checkar in på Hotel Legoland och möts av Star Wars-favoriter som Darth Vader och R2D2 i (typ) naturlig storlek är barnens ögon stora som tefat.

Vi hittar nya legodetaljer i varenda hörn, från restaurangen in i badrummet. Att hotellet dessutom har en egen ingång till parken (och att gästerna får komma en timme tidigare än alla andra på söndagar) är självklart en lyxig bonus.

Sedan väntar en helg av spännande möten med välbekanta legohjältar och nya sköna bekantskaper, spännande åkturer, blöta piratvattenkrig och massor av åhh-ande över fantastiska klossbyggen.

MYCKET Lego i Legoland, ja.
En ny kompis i det magiska landet.

Valter, 4, går i spinn när han får träffa Lego Batman, och Abbe, 8, guidar familjen in i nybyggda Lego House, eftersom han redan läst allt om det i Legokatalogen. När robotarna i Mini chef-restaurangen serverar vår middag är legolyckan fullkomlig.

Barnbetyg: mmmmm

Vuxenbetyg: mmmm+

Pommes frites i form av lego – succé!

mama-tips:

Hotel Legoland är härligt, men ni kan spara bra pengar på att bo på till exempel campingen, med möjlighet att fixa matsäck och äta något mål per dag hemma – maten i parken är dyr och det finns fina picknickområden där ni kan käka.

Om ni åker i högsäsong kan det vara värt att köpa till en Q-bot. Med den kan ni boka tid på åkattraktionerna, så att ni slipper stå i evighetslånga köer. Kostar från 247 kr/pers. Ekonomitipset är att köpa för två personer och sedan turas om, det finns gott om andra äventyr för dem som inte åker berg- och dalbana för tillfället.

Alldeles bredvid parken ligger också jättestora äventyrsbadet Lalandia, och 30 minuters bilresa bort finns djurparken Givskud zoo (med bland annat lejonsafari), så gör en minisemester av besöket och upplev mer. Med ett resortkort får ni allt till paketpris.

ALLT (nästan) är gjort av lego.

Fler resmål för hela familjen hittar du här!

 

Missa inga tips på familjeresor: besök mama.nu varje dag!

Aktuellt just nu