Att strosa i Nyhavn är förstås ett måste.
Att strosa i Nyhavn är förstås ett måste.

10 skäl att åka till Köpenhamn med barnen – redaktionens bästa tips!

Planerar du en resa med barnen till Köpenhamn? Det finns massor att göra i Köpenhamn för en barnfamilj! Här är mama-redaktionens allra bästa tips.

Köpenhamn har verkligen någonting för alla men det är inte alltid lätt att hitta rätt. Här bjussar mama-redaktionen på några av sina guldkorn

10 saker du inte får missa i Köpenhamn

1. Träffa Askungen och Lejonkungen

Disney store

Nordens enda Disneybutik ligger på Ströget i Köpenhamn och är ett måste när man är i stan med barn. Varje dag öppnar butiken genom att låta en liten flicka eller pojke få vrida om nyckeln i det stora låset. Så se till att vara där i tid så kanske ni blir de lyckligt lottade!

disneystore.dk

2. Kolla in 20 000 fiskar

The Blue Planet

Årets snackis i Köpenhamn. I mars i år öppnades norra Europas största akvarium, ett jättebygge med 20 000 fiskar där alla väggar är täckta av vatten för att ge känslan av att vara under ytan. Från huvudbyggnaden går fem ”armar” ut och alla besökare väljer själva vilken väg genom de olika tankarna man vill gå. Förbered er på att vara här länge – det finns mycket spännande att titta på!

denblaaplanet.dk

3. Fiska och fånga grodyngel i parken

Naturcenter Vestamager 

Packa ihop en matsäck och bege er till naturområdet på Amager med stora ängar och skogar med eldplatser, vattenhål där barnen kan fånga grodyngel, lekområden med alla möjliga aktiviteter eller varför inte hyra cyklar, fiskeredskap eller grillgrejer. Lyckas ni pricka in något av de danska skolbarnens lov har Naturcenter Vestamager även specialutställningar och roliga aktiviteter.

4. Hur lång är världens längste man?

Guinness World Records museum

Ta en tur förbi Guinness World Records Museum och spana in världsrekord i sporter, musik, konst och mycket mer. Vem i familjen kan gissa hur lång världens längste man är och vem är mannen som åt en hel cykel? Här finns roliga ting för både de små och stora i familjen.

ripleys.com/copenhagen

5. Ät middag i hamnkvarteren

Nyhavn 

Ett måste för alla som inte varit i Nyhavn är att strosa längs med kanalerna, alla mysiga uteserveringar, fina gamla båtar och uppleva folkmyllret. Vila benen med en kopp kaffe, spana in de häftiga husen eller ät en god middag och insup den härliga atmosfären i en av Köpenhamns trevligaste delar. Men pass på! Soliga dagar fylls uteserveringarna snabbt. Härifrån avgår även båtbussarna som tar dig med på en rundtur genom Köpenhamn.

6. Se på konst i vackra omgivningar

Louisiana

Ta tåg eller bil längs med Danmarks vackra kust, 3,5 mil norrut, upp till Humlebaek och det berömda konstmuseet Louisiana med över 3 000 konstverk av namn som Picasso, Giacometti, Yves Klein och Andy Warhol. Museet omges av en stor skulpturpark som vetter mot havet och Öresund. Förutom konst finns här också en bra restaurang, en välfylld museishop och en barnverkstad där alla lego-bitar är gula. Museet ligger bara några minuters promenad från Humlebaeks tågstation.

louisiana.dk

7. Trendiga krogar bland slakthusen

Kødbyen

Kødbyen (Köttstaden) kallas det gamla slakthusområdet som har fått ge plats för hippa restauranger och barer. Som tur är finns några få kötthandlare kvar, vilket ger området den rätta känslan. Missa inte Fiskebaren – slå er ned vid ett bord eller hoppa runt längs med baren allt eftersom menyn fortgår. Extra plus är att notan alltid stannar på en oförskämt låg summa.

kødbyen.dk

8. Gratis nöjespark med bergochdalbana i trä

Bakken

Bakken är Europas äldsta nöjespark och ett måste för den som är i Köpenhamn. Här är entrén gratis, och utöver de 130 olika attraktioner som finns att åka (missa inte bergochdalbanan i trä) finns även ett fyrtiotal restauranger, Danmarks största revy och sju spelhallar.

bakken.dk

9. Fika på gräsmattan

Picknick i parken

Det finns inget bättre sätt att upptäcka Köpenhamn på än i sadeln! Staden erbjuder breda härliga cykelbanor, har massvis med härliga parker att picknicka i och är dessutom platt som en pannkaka. Det finns dessutom gott om bra cyklar att hyra där man kan stoppa ned barn som inte kan trampa själva. De korta avstånden mellan stadsdelarna gör det enkelt att hinna med många parker på en och samma dag. Börja i Kongens have, stanna för en picknick i Botanisk have och fortsätt vidare till Frederiksberg have innan ni vänder och cyklar mot centrum igen.

10. Kolla tigrar, lejon och isbjörnar

Köpenhamns Zoo

Köpenhamns zoo på Frederiksberg är en av Europas bästa zoologiska trädgårdar. Här kan man titta på vilda djur från hela världen, gå på upptäcktsfärd bland tigrarna, hänga med afrikanska giraffer eller varför inte spana in de häftiga isbjörnarna och sjölejonen? Aphuset och det tropiska huset med krokodiler och fritt flygande fjärilar är ett måste.

zoo.dk

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 3 nr av mama för endast 99 kr. Köp nu!