Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Prinsessan Estelle föddes 2012, bara ett stenkast från kronprinsessparets hem Haga slott. Hör mamas redaktör Johanna Schreiber berätta mer.
2 AV 2

Grattis prinsessan Estelle – 11 år! Se alla födelsedagsbilder år för år

Från ett ljus i tårtan till elva. Grattis prinsessan Estelle som fyller 11 år den 23 februari 2023. Se alla fina födelsedagsbilder genom åren här.

Estelle Silvia Ewa Mary föddes den 23 februari 2012 som första barn till kronprinsessan Victoria och prins Daniel och som den andra i tronföljden efter sin mamma. I samband med födelsedagen brukar hovet släppa nya bilder - och visst är det kul att se.

 

Liten blir stor! Hipp hurra för prinsessan Estelle!Liten blir stor! Hipp hurra för prinsessan Estelle!Liten blir stor! Hipp hurra för prinsessan Estelle!
Liten blir stor! Hipp hurra för prinsessan Estelle! Foto: Kungahuset.se

2013, 1 år

Som en efterlängtad dotter och efterlängtad svensk prinsessa, kom Estelle till världen på Karolinska universitetssjukhuset den 23 februari 2012, klockan 04.26. Och vem minns inte prins Daniels känslor som var ”all over the place”, den där morgonen när han inför ett stort pressuppbåd försökte förklara alla känslor som kom på en och samma gång!

Prinsessan Estelle firade i samma klänning som mamma kronprinsessan bar på sin 1-års dag 1978. Visst är mor och dotter lika?Prinsessan Estelle firade i samma klänning som mamma kronprinsessan bar på sin 1-års dag 1978. Visst är mor och dotter lika?Prinsessan Estelle firade i samma klänning som mamma kronprinsessan bar på sin 1-års dag 1978. Visst är mor och dotter lika?
Prinsessan Estelle firade i samma klänning som mamma kronprinsessan bar på sin 1-års dag 1978. Visst är mor och dotter lika? Foto: Kate Gabor / Kungahuset.se

2014, 2 år

Det är hektiskt att vara prinsessa, det är Estelle ett bevis på. Under sina två första levnadsår hann hon med en hel rad uppdrag. Morfar kungens 66-årsdag, kusin Leonores dop, nationaldagsfiranden, mamma Victorias födelsedag, ett hockeyguld och moster Madeleines bröllop. Och mitt i alltihop var det förskoledags för den lilla prinsessan.

I sin klassiska ”Estelle-rosett” blåste prinsessan ut de två ljusen på tårtan 2014.I sin klassiska ”Estelle-rosett” blåste prinsessan ut de två ljusen på tårtan 2014.I sin klassiska ”Estelle-rosett” blåste prinsessan ut de två ljusen på tårtan 2014.
I sin klassiska ”Estelle-rosett” blåste prinsessan ut de två ljusen på tårtan 2014. Foto: Kate Gabor / Kungahuset.se

2015, 3 år

Lagom till vår blivande drottnings treårsdag släppte Hovet fina vinterbilder på den lilla jubilaren.

På 3-årsdagen blev det snöbollsbus på Haga slott.På 3-årsdagen blev det snöbollsbus på Haga slott.På 3-årsdagen blev det snöbollsbus på Haga slott.
På 3-årsdagen blev det snöbollsbus på Haga slott. Foto: Kate Gabor / Kungahuset.se

2016, 4 år

Kanske den största presenten detta år var lillebror prins Oscar? Han föddes några dagar efter Estelles fyraårsdag, den 2 mars.

Liten börjar bli stor! Sin 4-årsdag firade prinsessan Estelle hemma på Haga berättade pappa Daniel.Liten börjar bli stor! Sin 4-årsdag firade prinsessan Estelle hemma på Haga berättade pappa Daniel.Liten börjar bli stor! Sin 4-årsdag firade prinsessan Estelle hemma på Haga berättade pappa Daniel.
Liten börjar bli stor! Sin 4-årsdag firade prinsessan Estelle hemma på Haga berättade pappa Daniel. Foto: Kate Gabor / Kungahuset.se

2017, 5 år

Att fylla en hel hand är stort, både för prinsessor och vanliga små sötnosar. Femårsdagen dokumenterades med en busig liten Estelle som poserade på en femårings vis. 

En femårig busig prinsessa.En femårig busig prinsessa.En femårig busig prinsessa.
En femårig busig prinsessa. Foto: Anna-Lena Ahlström / Kungahuset.se

2018, 6 år

Sexårsdagen firades med en tårta vi känner igen från tvåårsdagen. Den fina flickan känner vi likaså igen! 2018, året då Estelle började sexårs på Campus Manillas grundskola på Djurgården i Stockholm.

Sex ljus på tårtan i februari 2018.Sex ljus på tårtan i februari 2018.Sex ljus på tårtan i februari 2018.
Sex ljus på tårtan i februari 2018. Foto: Erika Gerdemark / Kungahuset.se

2019, 7 år

Estelles ponny Viktor fick vara med och posera på den officiella sjuårsbilden. Är man hästtjej så är man.

– Estelle älskar verkligen sin häst. Hon är här och hjälper till att sköta om honom. Hon ryktar, borstar och kratsar hovar, har Hovstallmästaren Ulf Gunnehed berättat för Svensk Damtidning.

Prinsessan Estelle med welshponnyn Viktor utanför Rosendals slott på Djurgården i Stockholm i samband med sin sjuårsdag.Prinsessan Estelle med welshponnyn Viktor utanför Rosendals slott på Djurgården i Stockholm i samband med sin sjuårsdag.Prinsessan Estelle med welshponnyn Viktor utanför Rosendals slott på Djurgården i Stockholm i samband med sin sjuårsdag.
Prinsessan Estelle med welshponnyn Viktor utanför Rosendals slott på Djurgården i Stockholm i samband med sin sjuårsdag. Foto: Linda Brostrom / Kungahuset.se

2020, 8 år

Att det är drottning-gener i prinsessan Estelle går inte att ta miste på. Liten börjar verkligen bli stor, och en liten mini-me av mamma Victoria. 

2020 inföll prinsessans födelsedag i samband med sportlovet.2020 inföll prinsessans födelsedag i samband med sportlovet.2020 inföll prinsessans födelsedag i samband med sportlovet.
2020 inföll prinsessans födelsedag i samband med sportlovet. Foto: Linda Broström / Kungahuset.se

2021, 9 år

Stora tjejen som fyller 9 år, blev detta år fotograferad på Haga slott. På den andra bilden fick både lillebror, prins Oscar och familjens hund Rio vara med. Rio är av rasen cavapoo, som är en blandning mellan pudel och cavalier king charles spaniel, en hundras som funkar bra för pappa prins Daniel som är allergisk.

En nybliven nioåring!En nybliven nioåring!En nybliven nioåring!
Prinsessan med lillebror prins Oscar och hunden Rio.Prinsessan med lillebror prins Oscar och hunden Rio.Prinsessan med lillebror prins Oscar och hunden Rio.
1 AV 2
En nybliven nioåring!
Foto: Kate Gabor/Kungliga Hovstaterna
2 AV 2
Prinsessan med lillebror prins Oscar och hunden Rio.
Foto: Kate Gabor, Kungliga Hovstaterna

2022, 10 år

Grattis Estelle, 10 år!Grattis Estelle, 10 år!Grattis Estelle, 10 år!
Grattis Estelle, 10 år! Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna

Nu går prinsessan Estelle i trean och ska efter sommaren börja mellanstadiet. Klädd i vit kavaj har hon fotograferats på Kungliga slottet på den officiella födelsedagsbilden. Hur hon firar sin födelsedag i år? Med familjen, hälsar hovet.

2023, 11 år

Ny bild på födelsedagen. Grattis!Ny bild på födelsedagen. Grattis!Ny bild på födelsedagen. Grattis!
Ny bild på födelsedagen. Grattis! Foto: Linda Broström / Kungl. Hovstaterna

Här har vi en mellanstadietjej! I höstas började prinsessan Estelle fyran på Campus Manilla på Djurgården i Stockholm. Grattis prinsessan Estelle, 11 år!

Nästa vecka är det sportlov. Och även dags för nästa kalas i kronprinsessfamiljen när lillebror prins Oscar fyller år.