Grattis prins Alexander! Se de fina födelsedagsbilderna år för år

Liten blir stor. Idag fyller prinsessan Sofias och prins Carl Philips äldsta son 6 år. Se de fina födelsedagsbilderna på prins Alexander – år för år.

Att fylla hela handen är stort. Idag kan prins Alexander stolt hålla fram hela sex fingrar för att berätta hur många år han är. 

Alexander Erik Hubertus Bertil som föddes den 19 april 2016 är numera storebror åt två: Prins Gabriel, 3, och lilla prins Julian som kom till världen så sent som den 26 mars 2021.

Se de fina bilderna på prinsessan Sofias och prins Carl Philips äldsta son här - födelsedag för födelsedag.

2017: 1 år

Foto: Erika Gerdemark/Kungahuset.se

Prins Alexander föddes på Danderyds sjukhus och döptes den 9 september 2016 i Drottningholms slottskyrka. Några månader efter ettårsdagen, i augusti, blev Alexander storebror för första gången till lillebror Gabriel. Att ha syskon tätt kan ibland vara en utmaning men i ”Året med kungafamiljen” berättade prinsessan Sofia att Alexander är jättefin med sin lillebror:

– Han har reagerat väldigt bra och vill varje morgon springa in till lillebror, han säger ”bror, bror” eller ”Gabbe, Gabbe”.

2018: 2 år

Foto: Erika Gerdemark / Kungahuset.se

2 år gammal och en ny födelsedagsbild som sig bör. På 2-årsbilden kan vi ana ett lockigt hår skymta fram under vårjackan. 

2019: 3 år

Foto: Josefine Persson / Kungahuset.se

3-årsdagen firades med kalas på Villa Solbacken på Djurgården i Stockholm tillsammans med familj och nära vänner. 

2020: 4 år

https://www.instagram.com/p/B_J2oTZHCzs/

Detta år blev det inget stort kalas på grund av Corona-pandemin. Men senare under året fick prinsen veta att han skulle få ytterligare ett syskon.

2021: 5 år

https://www.instagram.com/p/CN11UMmnswq/

I en tidig födelsedagspresent kom lillebror Julian till världen 3 veckor före födelsedagen. På de nya bilderna som prinsparet delat med sig av på Instagram syns en stolt och glad 5-årig prins som precis som förra året firar födelsedagen i mindre skala tillsammans med familjen. Grattis prins Alexander på din 5-årsdag!

2022: 6 år

https://www.instagram.com/p/Ccho0uUOBRW/

Prinsparets förstfödda firas även i år i vanlig ordning med kärleksfulla ord och en nytagen bild. ”Idag fyller vår sprudlande och underbara Alexander 6 år”, skriver prinsparet på Instagram.