Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Inköpslista för skolrookies

Dags för skolstart och djupt tag i plånboken? Ängsliga föräldrar är lätta offer när skolan kommer med kravlistor. Men det ska inte kosta en förmögenhet att börja i skolan. Här är sakerna du behöver.

Kim Wadström

PRIO 1 - KÖP NU:

Ryggsäck.Låt ryggan kosta. Massor av böcker, kläder och matsäckar ska transporteras på ditt barns rygg. Viktigast är att ta med barnet till butiken för att prova ut och att ryggan har reglerbara axel- och midjeband för att avlasta tyngden.

Mappar.Det är många papper din lilla ska lära sig att hålla reda på. Köp mappar som tål förvaring i ryggan tillsammans med ruttna bananer.

Pennskrin.Köp gärna ett fint pennskrin, men pennor och papper ska skolan stå för. Suddgummin är hett, skolbarnen vill ofta samla på dem och byta dem mellan sig.

Termos.En liten ståltermos är perfekt till varm choklad eller varmkorv på utflykter. Strunta i vattenflaska, använd små pet-flaskor i stället.

Kläder och stövlar.Barn behöver inte märken som North Face och Adidas. Satsa pengarna på något roligare och köp billiga idrotts- och regnkläder, stövlar, overaller, idrottsskor och skridskor. Eller ännu hellre: Recykla och var snäll mot miljön genom att köpa begagnat.

PRIO 2 - KAN VÄNTA LITE:

Hjälmar.Köp alltid sprillans nya hjälmar, låt inte ens syskonen ärva varandra. Begagnade hjälmar kan ha sprickor som inte syns, och inte längre skydda din älsklings huvud.

Skidstrumpor.Många kalla och blöta utflykter blir det. Men med riktiga skidstrumpor från en sportaffär kan din knodd njuta av utflykterna med varma fossingar.

PRIO 3 - EXTRAS:

Inneskor.Många skolor propsar på inneskor, men de blir inte alltid använda. Ska du köpa, strunta i snyggfaktorn och köp ett par som är lätta att komma i, annars blir de lätt stående.Plasta in böcker.Många skolor kräver att ni ska plasta in böcker. Det kan du göra om du vill, men det är inget måste. Låt dig inte hunsas om du har ont om tid!

Kalender.Kalender till småttingar är överkurs. När de är mogna för det brukar de få av skolan.

Mina vänner-bok.

 

Många köper en bok där de klistrar in skol­foton och dikter. Klä in en skrivbok med ett vackert tyg. Vackert och personligt.