De här färgerna gillar bebisar bäst och sämst – det visste vi inte!

Funderar du på att göra ett eget rum eller hörna för bebisen? Många av oss förknippar bebistiden med ljus och pasteller. Men om barnet själv fick bestämma skulle det nog se lite annorlunda ut…

Enligt en undersökning som Becker gjorde härom året har bebisarna starkare åsikter om färger än vi kanske tror. Och starkt är rätt ordval, för ju starkare kulör desto bättre!

Ett spädbarn utvecklar färgseendet efter bara några veckor. Först kan de se rött, orange, gult och grönt. Så för att ge bebisen en positiv upplevelse av barnrummet bör man alltså använda någon av dessa starka kulörer.

LÄS OCKSÅ: Inspiration för mysiga barnrum – shoppingtips med rabatt för mamas läsare

Faktum är att det är först vid 4-5 års ålder som barnet har utvecklat ett färgseende så nyanserat att de kan se alla olika toner av lila, beige, brun och turkos.

3 färgtips för de små

1. Hjälp bebisen att utveckla sitt färgseende genom att inreda i ljusa men starka kulörer. Faktum är att vitt och grått är det sämsta valet för små barn.

2. Små barns favoritfärger är ofta rött, blått och lila. Våga använda färgerna tillsammans!

3. Könsskillnader gällande färg är enbart inlärda, inte biologiska.

Onlinekurs: Sätt färg på väggarna – lyckas med ditt färgval

Här kommer några inspirerande tips på härligt färgstarka barnrum. Inbjudande, lekfulla och tilltalande för både stora och små!

1. Att måla gamla möbler i riktigt starka färger blir otroligt effektfullt (och lekfullt!)

Bildkälla

LÄS MER: Veckans mamafavorit: Ekologiska barnkläder att möta våren i

2. Dela väggen i två delar och maxa färgsättningen!

Bildkälla

3. Vill du inte måla om kan en riktigt stor och färgstark tavla göra jobbet istället.

Bildkälla

Av: Hannah Almerud

Vill du vara med i vår mammagrupp de luxe på Facebook? För fler intressanta, roliga och starka artiklar, följ oss även där

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 3 nr av mama för endast 99 kr. Köp nu!