Barnpsykolog Malin Bergström svarar på läsarfrågor. Foto: Stefan Tell

Vi är trötta på personalen – ska vi byta förskola?

Vi är trötta på personalens attityd på vårt barns förskola. Hur ska vi göra? Ska vi låta vår son gå kvar där han trivs, fast vi föräldrar inte gör det? Barnpsykolog Malin Bergström svarar.

Detta är en artikel från Vi Föräldrar

Fråga:

Vi har just haft ett möte med personalen på vår 18 månader gamla sons förskola. Mötet har handlat om att vi är lite trötta på den attityd en del av personalen har. Vi funderar på att byta förskola på grund av det. Vi tänker i så fall göra det efter en lång ledighet.

Hur tycker du att vi ska göra? Ska vi låta vår son gå kvar där han trivs, fast vi föräldrar inte gör det?

Det känns så hemskt att ta honom ifrån barnen, som han tycker så mycket om. Men samtidigt känns det som att han har många år kvar i förskolan, och han borde ju känna om inte vi föräldrar trivs.

Mamma 

Barnpsykolog Malin Bergström svarar:

Jag tycker att ni ska byta förskola. Med all respekt för barns vänskapsrelationer tycker jag inte att barn ska gå på förskolor där hälften av personalen har en tråkig attityd.

Det kan vara jobbigt för barn att byta, i alla fall för de barn som tycker att förändringar är jobbiga. Men sådant kan vi hjälpa dem med genom att förbereda innan, hälsa på efteråt och bjuda hem de kompisar som betyder mycket. Däremot kan vi inte hjälpa barnen under alla de timmar i veckan de är på förskolan utan vår medverkan. De timmarna utgör en stor del av barns liv under de mest form- och sårbara åren. Då ska ens barn banne mig tas om hand av vuxna med härliga attityder och varma famnar!

Här hittar du fler läsarfrågor med svar från barnpsykolog Malin Bergström.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + solskydd för dig och ditt barn från EVY. Köp nu!