Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nour El Refai är mamma till 1-åriga Sami.
Nour El Refai är mamma till 1-åriga Sami.
Nour El Refai är mamma till 1-åriga Sami.
Nour El Refai är mamma till 1-åriga Sami. Foto: Claudio Bresciani / TT

Nour El Refai stöttas efter tårfyllda inlägget om att lämna på förskolan

”Jag pussade och kramade och sa ömt tryggt att vi ses snart och sen bröt jag fullständigt ihop”. Komikern Nour El Refai stöttas av mammor och förskollärare efter sitt Instagram-inlägg om att lämna ett gråtande barn på förskolan.

Att lämna ett ledset barn på förskolan sticker i mamma- (och pappa-) hjärtat varje gång. Tur då att det finns kloka personer som kan stötta och komma med råd.

Komikern Nour El Refai, som tillsammans med pojkvännen Henrik Schyffert har sonen Sami, 1, skriver i ett inlägg på Instagram om dagens tårfylla lämning:

”Idag var Sami ledsen när jag lämnade på förskolan och jag pussade och kramade och sa ömt tryggt att vi ses snart och sen bröt jag fullständigt ihop. Mamma tröstade mig och berättade om hur många gånger hon grät när hon lämnade mig. Jag som bara har underbara minnen från dagis”.

https://www.instagram.com/p/CINVPBlJnPp/

Kort efter lämningen fick Nour en uppdatering från förskolan om att Sami var glad igen och lekte. 

”Då grät jag lite till. Av lättnad. Jag visste väl det. Men ändå sån otrolig lättnad. Och så är det så fint att han kan visa när han blir ledsen. Att det går alldeles bra att vara det. Och att det går att bli tröstad.”.

Nour får stöttning av andra mammor och förskollärare

I kommentarsfältet överöses Nour av stöttande, peppande inlägg från både kända och okända mammor.

”Åååh exakt så känns det varje lämning och värre på måndagar! Heja dom och oss som klarar av att separeras ❤️”, skriver en mamma.

Sångerskan Lisa Nilsson:

”Ååhhhh... alla lämningar. Alla gråtstunder i bilen, smyga i buskar runt dagis tills man såg med egna ögon att det gått över..”.

Vivi Wallin, som driver det populära kontot Mammasanningar.

”Men ÅHH! Känner EXAKT det där hela tiden. Kärleken borrar ett hål i hjärtat. Så underbart men också så smärtsamt ❤️❤️”.

Flera förskollärare påminner om att det ÄR jobbigt för både barn och föräldrar. Men att det BLIR bättre med tiden:

”Som förskollärare kan jag bara säga att det här är så vanligt ❤️ Vi inskolar föräldrar lika mycket som vi inskolar barn. ❤️ Det blir lättare. Många styrkekramar till dig❤️ .”

Du kanske också vill läsa: Börja förskolan och inskolning: Förskollärarnas viktigaste råd.