Det här knepet för att lindra tandsprickning är så smart!

Har din bebis börjat få tänder som smärtar? Tasia Blackwell från Ohio har kommit på ett så smart och enkelt knep som både lindrar tandsprickningen och ger bebisen näring!

Lindra tandsprickning – 3 tips

Gnid med en tuggleksak, en liten trasa eller ett rent finger över det ömma tandköttet.

En bitring – med bra tuggmotstånd. Tuggleksaker av ren gummi är kanske det bästa. Nappflaskor kan också fungera som bra motstånd för tandköttet. Fyll dem med vatten, eftersom juice, sockervatten och mjölk kan ge hål i tänderna.

Det som gnids mot tandköttet kan med fördel vara kylt då det verkar lindra ytterligare. Det som används ska dock inte vara fryst – stark kyla kan vara både skadligt för barnet.

Källa: Medibas

 

Som mamma lär man sig snart att vägen från en mjuk ansamling av celler i barnets käkben till benhårda gaddar inte är smärtfri. När tandsprickning är ett faktum lär du nämligen behöva utstå gnäll, gnäll och åter gnäll.

Men lugn – det finns flera sätt att lindra tandsprickning på!

Läs också: Kolik och magknip hos barn – 8 knep som lugnar din bebis

Ett annat knep kommer från Tasia Blackwell, i Ohio, som upplevde att hennes sex månader gamle son hade ont av tandsprickningen. I stället för att vänta ut den kom hon på ett smart knep för att lindra smärtan.

Lindra tandsprickning – med mjölk!

Genom att frysa in bröstmjölk (det går förstås lika bra med ersättning) i glassformar kunde hon låta sonen sitta och suga i sig bröstmjölk själv. Den iskalla glassen lindrade tandköttet, samtidigt som lillen fick i sig näring.

Tasia kallar uppfinningen för "milksicle" och hennes Facebookinlägg har i skrivande stund delats över 250 000 gånger.

 

Smart sätt att förvara mjölkglassarna i frysen på.

 

Kanske är detta knep något för vår bloggare Carin Da Silvas son Max?! Supersmart, i vilket fall!