Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
På sin Instagram visar Vanessa Lindblad upp det nya fina namnet på tvååriga dottern – som nu heter Mila.På sin Instagram visar Vanessa Lindblad upp det nya fina namnet på tvååriga dottern – som nu heter Mila.På sin Instagram visar Vanessa Lindblad upp det nya fina namnet på tvååriga dottern – som nu heter Mila.
På sin Instagram visar Vanessa Lindblad upp det nya fina namnet på tvååriga dottern – som nu heter Mila. Foto: Instagram/@vanessa.lindblad

Därför bytte Vanessa Lindblad namn på 2-åriga dottern

Poddaren, Caia cosmetics-grundaren och tvåbarnmamman Vanessa Lindblad har nyligen bytt namn på sin tvååriga dotter. ”Det kändes aldrig 100 procent”, berättar hon i sin podd. Och vi relaterar – det ÄR svårt att välja namn. 

Vanessa Lindblad, 37, som du kanske känner igen som Bianca Ingrossos nära vän, manager och businesspartner – då de 2018 startade framgångsrika Caia Cosmetics tillsammans – skapar nu rubriker för att ha bytt namn på sin tvååriga dotter som hon har tillsammans med maken Valentino Lindblad.

Igenkänningen är stor – vi är många föräldrar som känner igen oss i att det är svårt att välja namn på våra barn. Det finns så mycket att ta hänsyn till – internationell gångbarhet, initialer, syskon och övriga familjemedlemmar, namntrender och vänners namnval på sina barn. Och när man väl har bestämt sig för ett namn som är fint – kommer det att passa på det lilla livet? 

https://www.instagram.com/p/CaU_VPJjG5z/

Vanessa Lindblad om namnbytet på dottern: ”Kändes aldrig 100 procent”

I podcasten ”Nu börjar livet” – som Vanessa Lindblad gör tillsammans med Rebecca Stella – pratar Vanessa om att hon alltid har varit osäker på namnvalet Cleo. 

– Jag har alltid velat att Cleo ska heta Cleo. Men när jag var gravid med henne så började jag bli osäker. Vi kallade henne någon gång för Cleo, och Matteo (storebror född 2017 reds. anm.) var snabb på att snappa upp det. 

– Under hela graviditeten fortsatte jag att kolla på namn, och Valentino bara 'men älskling, han har valt det här namnet till henne nu, Matteo kallar henne redan för Cleo', . Men det kändes aldrig 100 procent… 

Ett av skälen till att Vanessa kände sig osäker var att flera personer i hennes närhet hade döpt sina döttrar till just Cleo, berättar hon i podden, och hon ville ha ett namn som är unikt. 

Nu har Cleo fått namnet Mila, vilket vi kan se på Instagram-bilderna då dottern fyllde två år. Vilket fint namn, tycker vi på mama-redaktionen! 

Mila betyder ”Ord” på hebreiska och ”kärlek” på lettiska. I Sverige heter 2 256 kvinnor Mila i förnamn, av dessa har 1 983 Mila som tilltalsnamn och snittåldern är 8 år, enligt SCB.

mama har varit i kontakt med Vanessa Lindblad som inte vill kommentera namnbytet något mer utöver det hon berättat i podden.

Läs också: Här är Sveriges 200 populäraste bebisnamn 2021 – hela listan!