Därför är det bra för ditt barn att träna yoga

Första fredagen i september infaller den ideella satsningen Barnyogadagen, för att få fler barn att prova träningsformen.

Det är en hel del mammor som för länge sedan har upptäckt yoga. Nu vill Yogobe få fler barn att upptäcka träningsformen, genom att erbjuda gratis onlinevideor med barnyoga.

Barnyogadagen infaller sedan sju år tillbaka den första fredagen i september och är en ideell satsning. Tusentals barn får just denna dag prova på yoga i sin skola eller förskola.

VILL MAMMA OCKSÅ YOGA? Följ med på Log out-läger i Tällberg!

I år finns dessutom korta videor online som barn mellan 4 och 18 år kan ta del av helt gratis, vare sig de är hemma eller i skolan.

– Genom samarbetet med Yogobe, och de videor vi har tagit fram inför Barnyogadagen, blir det nu ännu enklare för barn att prova på yoga. Vi hoppas att lärare och föräldrar runtom i Sverige använder de här videorna så att vi kan nå fler barn än tidigare år, säger Filippa Odevall, initiativtagare till Barnyogadagen.

Yoga kan motverka stressrelaterade åkommor, vilka letar sig allt längre ner i åldrarna. Foto: Wavebreakmedia

Genom att utföra yoga får barn röra på kroppen i alla riktningar, träna på stillhet och avslappning och utforska ett inre lugn, vilket leder till ökad koncentrationsförmåga.

– Denna satsning mot unga är en mycket viktig del i vårt samhällsengagemang som socialentreprenörer inom hälsa och välmående, säger Peter Munteanu, VD och grundare Yogobe.

Därför är det bra med barnyoga

Barnet får ökat fokus och bättre koncentrationsförmåga

Det kan motverka stressrelaterade åkommor

Det ger barnet starkare insida och utsida

Barnet får ökad kroppskontroll

Barnet får ökad rörlighet

Barnet får ökad kroppsmedvetenhet

Här går det att se gratisklasserna i barnyoga.

GÖR NÅGOT ROLIGT IHOP! Ta med familjen och spring ToppLoppet den 16 september

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av mama + hårkit från Ida Warg för endast 159 kr. Köp nu!