Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Om du har en negativ åsikt om föräldrarnas namnval, håll den för dig själv, menar mamas bloggare Natali Fikas. Här med dottern Maika.Om du har en negativ åsikt om föräldrarnas namnval, håll den för dig själv, menar mamas bloggare Natali Fikas. Här med dottern Maika.Om du har en negativ åsikt om föräldrarnas namnval, håll den för dig själv, menar mamas bloggare Natali Fikas. Här med dottern Maika.
1 AV 2
Lika bra att stryka dessa från listan
2 AV 2
Om du har en negativ åsikt om föräldrarnas namnval, håll den för dig själv, menar mamas bloggare Natali Fikas. Här med dottern Maika.
Foto: Natali Fikas/Privat

Natali Fikas om att välja barnnamn: Låt föräldrarna bestämma i fred

Kärt barn har många namn, heter det ju. Men att bestämma vad sin lilla bebis ska heta är inte det lättaste, och särskilt inte om nära och kära delar med sig av sina namnåsikter. Det vet mamas bloggare Natali Fikas

För två veckor sen blev Natali Fikas mamma till en liten pojke, som ännu inte har fått ett namn. Vad han ska heta är något både Natali och partnern Fille funderar på, skriver Natali i sin blogg, men de har inte hittat rätt än. 

”Vi vet inte. Vi är inte överens. Mitt namnförslag läckte till svärmor igår och jag blev sågad”, skriver Natali.

Att nära och kära sågar det namn man har tänkt ut till bebisen kan faktiskt vara ganska jobbigt, något som Natali har varit med förut. Det var när hon kom på namnet till sin nu 17-månader gamla dotter.

SÅ många var emot namnet

”Jag var SÄKER på att Maika skulle heta Maika, det fanns inget annat för mig. Fille sa nej men hade 0 andra förslag. SÅ många var emot namnet, mina föräldrar tyckte vi skulle köra på bara Maja, Filles föräldrar protesterade också. Alla ”äldre” var verkligen SÅÅÅ skeptiska.” 

Att Maika skulle heta Maika var självklart.Att Maika skulle heta Maika var självklart.Att Maika skulle heta Maika var självklart.
Att Maika skulle heta Maika var självklart. Foto: Privat

Men Maika blev en Maika, trots släktingarnas förmaningar. Och idag låter det annorlunda, menar Natali. 

”Alla tycker namnet är fint och gulligt. Ingen vill erkänna att dom argumenterat emot namnvalet, som att alla glömt?”, skriver Natali och kommer till sist med ett råd:

”Håll dig neutral till föräldrarnas val av namn. För dom bestämmer, dom har ägnat hundra tusen timmar åt att tänka och känna i sina hjärtan. Det är redan ett svårt val och låt DOM ta beslutet ostört.” 

LÄS MER: Caroline Kejbert: ”Jag avskyr momshaming”

LÄS MER:
Vad ska bebisen heta? 200 ovanliga namn till flickor och pojkar