Sömnkurs – ge ditt barn bättre sömn utan sömnmetoder

Här får du lära dig hur barnet sover bäst, hur du och din eventuella partner ska göra om ni tycker olika och att skapa bra sömnrutiner för ditt barn. Häng med – och sov gott!

En nyfödd i famnen förändrar hela livet, och särskilt sömnen. För alla trötta föräldrar har mama och barnpsykologen Malin Bergström tagit fram en onlinekurs om barns sömn.

Lär ditt barn sova hela natten – mamas stora sömnkurs

Att få sova hela natten kan vara drömmen för både nyblivna och rutinerade föräldrar. Men barn som har svårt att sova är inte ovanligt. För alla trötta föräldrar har mama tillsammans med barnpsykologen Malin Bergström tagit fram en onlinekurs om barn och deras sömn. Kursen fungerar för barn från 2 veckor upp till 4 år. Häng med och sov gott – både ditt barn och du!

Sova hela natten ­– ge ditt barn bättre sömn

Vår kurs ”Sova hela natten – ge ditt barn bättre sömn utan sömnmetoder” är framtagen tillsammans med barnpsykolog Malin Bergström för att visa föräldrar olika sätt att få till sömnen för barnen och för hela familjen.

Hej Malin, du har skapat den här kursen för alla trötta föräldrar som aldrig får sova. Vad får vi lära oss? 

– Jag berättar om olika sätt för barnet att komma till ro och hur barns sömn skiljer sig från vuxnas. Jag hjälper dig också att kartlägga er sömn. Utifrån det kan du sedan skapa en egen sömnmetod.

Vad är det för fel på sömnmetoderna som redan finns, femminutersmetoden till exempel?

– Min erfarenhet är att de metoderna nästan aldrig fungerar eftersom barn är envisare än vad vi vuxna klarar av i hjärtat. Det går på tvärs mot föräldraskapet att låta barn gråta sig till sömns ensamma.

Vanligt att barn har svårt att sova

Malin Bergström går igenom sömnen från de första veckorna upp till fyra års ålder.

– Du får svar på frågorna: Var ska barnet sova? Hur ska hon sova? Jag vill ha mitt barn nära på natten men min partner vill att hon ska sova i egen säng, vad gör vi? Hur löser vi kvällstrassel och nattskräck? Och mycket mer.

Men varför har vi så svårt att få ihop vårt eget sömnbehov med barnets, trots att barn sover så mycket?

– För att deras utveckling är hisnande de första åren. Och den utvecklingen avspeglas i hur de sover. Därför behöver vårt föräldraskap vara lika lyhört när det gäller sömn som inför all annan utveckling. För att ni ska få sova så gott som möjligt allihop, både du och ditt barn!

mamas sömnkurs – så funkar det:

”Sova hela natten – ge ditt barn bättre sömn utan sömnmetoder” är en onlinekurs. Du kan gå den var du vill och när du vill, på dator, surfplatta och smartphone. När du har köpt den har du tillgång i ett år. Kursen består av sex avsnitt med film, text, bild och en övning där du kartlägger barnets sömn.

Om kursen:

Tid: 3 timmar varav 50 minuter film

För vem? För föräldrar som vill ge sina små eller lite större barn (0–4 år) en riktigt god sömn och stabila sömnrutiner. 

Pris: 399 kr 

Missa inte vår onlinekurs Hantera trotsåldern med lyhört föräldraskap – också med barnpsykologen Malin Bergström som kursledare! 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + hudvårdskit från SENSAI för 199 kr. Köp nu!