Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Programledaren Alex Hermansson: ”Jätteannorlunda”
2 AV 2
Foto: Karin Törnblom/Pontus Lundahl/TT

Alex Hermansson om ”varannan-vecka”-livet

Barnfavoriten Alex Hermansson är tillbaka i ”Sommarlov” för nionde året i rad.

Nu har han landat i vardagsrutinerna efter separationen från Caroline Hermansson, och ser fram emot en sommar fylld av både fartfyllda inspelningar och semester med sonen Hiro, 2,5 år.

Årets säsong av ”Sommarlov” kommer kretsa kring olika historiska epoker. Programledarnas vanliga, färgglada sommarkläder kommer vara utbytta mot tidstypiska kostymer.

Tror du att din son kommer känna igen dig när du är utklädd?
 Jag visade honom en bild där jag var utklädd till en greve från upplysningstiden och frågade: ”Vem är det?”. Han verkade inte känna igen mig, haha!

https://www.instagram.com/p/Cfw2x4CDVQs/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Avslöjade graviditeten i SVT

I vanliga fall är det fullt naturligt för Hiro att se pappa i tv. Redan när han låg i mamma Caroline Hermanssons mage var han med på inspelningar för SVT barn. Paret avslöjade att de väntade barn i ett avsnitt av det populära barnprogrammet ”Alex och Carro”.

Tillsammans gjorde Alex och Caroline även program som ”Fixa bröllopet” och ”Kokobäng”. Våren 2022, när Hiro var 1,5 år gammal, valde de att skilja sig. Paret spelade in ytterligare ett tv-program till, och sen bytte Caroline både jobb och bransch.

Tittar gärna på pappas program

Alex berättar att Hiro gärna tittar på program där hans pappa är med, men att han ännu inte har märkt att nästan vartenda barn i Sverige också gör det.

– För honom är det ju normalt. Jag tror han tänker att alla hans kompisar på förskolans föräldrar också spelar in grejer som de visar sina egna barn, haha!

Alex Hermansson tillsammans med Sommarlovs-kollegerna. Foto: Christine Olsson / TT NYHETSBYRÅN

Bor kvar i samma område i Malmö

Alex och Caroline bor kvar i samma område i Malmö som innan separationen, inte långt ifrån varandra. Alex har tidigare berättat för Hänt att de har sonen tre dagar åt gången.

– Det tog väl lite tid känslomässigt men nu har det gått en tid och jag tycker att det börjar funka ganska bra, säger han till sajten.

Caroline och Alexander är föräldrar till Hiro som fyller 3 år i september. Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hoppas på besök under inspelningen

Hur fungerar det medan du spelar in ”Sommarlov”?
– Han går på förskolan medan jag är där och spelar in. Jag kommer ha några veckors semester också, så att jag får hänga med honom. Jag hoppas så klart att han kommer och besöker inspelningen! Det gjorde han förra sommaren, och tyckte att det var så häftigt! Då kom ju Sommarskuggan, och den hade han koll på! Han kallar den för ”Masekugga”.

Vad har du för tips till föräldrar som jobbar mycket på sommaren eller kör varannan vecka?
Facetime är ju väldigt smart. Det kan man ju alltid klämma in. Att man säger lite hej och så. Det är väldigt skönt att kunna göra det!

LÄS MER: Dags att säga hej till Sommarskuggan 2023

LÄS MER:
Så gör SVT om årets ”Sommarlov”