Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Foto: Istock

9 vanliga namn som blir skojiga på andra språk (bra att veta till dopet)

Visste du att ditt namn kan betyda "skäggfjun" eller "manligt könsorgan" någonstans i världen? Här är nio svenska namn som blir väldigt roliga på andra språk.

1. Monika

Monika betyder ”Jag vill inte ligga” på arabiska. Ett subtilt sätt att säga tack, men nej tack, nästa gång.

2. Annika

Annika betyder "Jag vill ligga" på arabiska. Det kan upplevas lite märkligt om du börjar ropa Annika när du är sugen, men helt klart värt ett försök!

3. Karin

Karin betyder "manligt könsorgan" på albanska.

4. Peter

Peter betyder "fis" på franska. Ganska skönt liv ändå, om alla förväntar sig fis av en kan man lika gärna fisa hela tiden.

5. Lasse

Lasse betyder "tandkött" på persiska.

6. Julia

Julia betyder "skäggfjun" på grekiska. Eller det härstammar från ordet ioylos som betyder skäggfjun. Inte lika smickrande som Julia låter som. Om man nu inte älskar skäggfjun alltså.

7. Jerker

Jerker betyder "onanist" på engelska. Ett namn som vore ganska kul att heta. Ibland. Verkligen ibland. Alltså oftast kanske ändå inte trots allt.

8. Vendela

Vendela betyder "sälj henne" på spanska. Kanske inte spontant det första namnet som vi skulle döpa vårt barn till om vi bodde i Spanien alltså.

9. Gun

Gun betyder inte bara pistol på engelska utan det betyder även "testiklar" på kurdiska. Vi kan alltså genast komma på flera tillfällen då det skulle bli otroligt jobbigt att presentera sig.

Pssst, alla översättningar är ungefärliga.

Här hittar du ytterligare hundratals inspirerande namn – från franska till korta och ovanliga!
Unik lista: Här är de populäraste dopsångerna